Autonieuws

Nieuwe neus voor Peugeot 107

Met een derde plaats in de verkoopstatistieken van 2011 is de Peugeot 107 een ongekend populaire auto in ons land. Om die populariteit te blijven behouden, zeker met de komst van zeer sterke nieuwe concurrenten, werd het model grondig opgefrist. Maak kennis met de vernieuwde 107.

Maar liefst 665.000 exemplaren wist Peugeot al van de 107 te produceren. Ruim 20.000 daarvan werden in 2011 in Nederland op kenteken gezet. Prachtige aantallen, maar volgens Peugeot is er nog veel meer ruimte op de wereldmarkt. Met de presentatie van de vernieuwde 107 op de Autosalon van Brussel wordt meteen bekend gemaakt dat het model voortaan dan ook in nog eens 16 nieuwe landen op de markt zal komen. Daarmee is het model in 48 verschillende landen beschikbaar.

Facelift
De afmetingen van de 107 blijven identiek, want ondanks dat de auto van voren compleet nieuw lijkt is het puur een facelift waar we mee te maken hebben. En dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Na ruim zes jaar trouwe dienst hadden we wel een opvolger verwacht. Maar goed, daar is dus geen sprake van. Wat we wel zien is dat de styling duidelijk wat gesofisticeerder is geworden. Subtieler, noemt Peugeot het zelf en bovendien loopt het model volgens de Fransen weer in de pas met het nieuwe design-DNA. De koplampen behouden hun vorm en positie maar krijgen een modernere, tweekleurige afwerking. Die verwijst naar de kleuren van het nieuwe logo op de motorkap. De grille is tevens specifiek 107, heeft een honingraatmotief en heeft een rand in koetswerkkleur. De voorbumper heeft nieuwe stootstrips en is getooid met LED-dagrijlichten. Aan de achterzijde is er een soortgelijke evolutie met donker gekleurde lichtblokken die dieprode units omvatten. Nieuwe kleuren en wieldoppen zijn ten slotte een onmisbaar ingrediënt van elke facelift.

Interieur
Aan de binnenzijde werden nieuwe stoffen geselecteerd voor de bekleding van zowel de deurpanelen als het zitmeubilair. Het dashboard is verbeterd en de uitrusting wordt opgewaardeerd. Er zijn twee extra luidsprekers beschikbaar en je kan ze probleemloos muziek uit je MP3-speler laten weergeven (optioneel). We kunnen de lijst afronden door het nieuwe stuur en versnellingspook te vermelden.

Aandrijving
De 107 blijft trouw aan zijn bijzonder eenvoudige gamma met een aantal uitrustingsniveaus, een drie- en een vijfdeursversie en één enkele motor, de 1.0i, die naar keuze gekoppeld kan worden aan een manuele of gerobotiseerde vijfversnellingsbak. De 68 pk sterke driepitter stoot 99 of 104 g/km uit (respectievelijk met manuele en gerobotiseerde versnellingsbak) en verbruikt gemiddeld 4,3 of 4,5l / 100km. Daarmee is vrijstelling van BPM, wegenbelasting en bij zakelijk gebruik slechts 14% bijtelling voor de 99 gram versie in ieder geval gegarandeerd tot en met 2013. En succes lijkt daarmee voorlopig ook weer gegarandeerd.

Gerelateerde artikelen

Citroën C1 ook onderweg naar vernieuwing

Spyshots
Citroën C1 ook onderweg naar vernieuwing
> Artikel lezen

Prijskaartje opgefriste Peugeot 107

Autonieuws
Prijskaartje opgefriste Peugeot 107
> Artikel lezen

Prijskaartje opgefriste Peugeot 107

Autonieuws
Prijskaartje opgefriste Peugeot 107
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.