Autonieuws

De Tomaso Deauville

De Tomaso Deauville al op het offerblok

Recent droomde De Tomaso nog hardop van een wederopstanding van de Mangusta. Deze week gooit het nog niet helemaal uit de as herrezen merk z´n eerste creatie, de Deauville, al op het offerblok. Dat is zowaar geen sportwagen zoals het historisch erfgoed van het merk, maar een crossover.

De Tomaso Deauville al op het offerblok

De Tomaso, dat sinds de laatste Autosalon van Genève weer nieuw leven is ingeblazen, heeft de licentierechten van de Deauville voor € 15 miljoen verkocht aan de Chinese autoproducent NAC. De appel valt daarmee niet zo ver van de boom. NAC is (weliswaar onder de bedrijfsnaam SAIC) namelijk de partner van General Motors voor de Chinese markt, en de Deauville die eerder als SLS werd aangekondigd is eigenlijk een Cadillac SRX met een grondig aangepast koetswerk.

Pantera
De overeenkomst met NAC wil overigens niet zeggen dat De Tomaso de Deauville zelf niet langer in productie kan brengen. De vrijgekomen fondsen zullen, behalve voor het dichttimmeren van de financiële put, wellicht ook gebruikt worden om de ontwikkeling van een echte sportwagen te betalen. De herrijzenis van de Mangusta dus. Of wellicht toch de Pantera?

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers