Autonieuws

Jubileumeditie: Morgan 4/4 75th Anniversary Edition

Het is feest bij Morgan. Het aan tradities gehechte Britse merk bouwt al 75 jaar lang met veel passie de 4/4 en dat vieren ze. Ze doen dat met de Morgan 4/4 75th Anniversary Edition.

Het productieproces van Morgan is sinds de oprichting ruim een eeuw geleden eigenlijk nauwelijks veranderd. Nog steeds doen ze op ambachtelijke wijze geheel hun eigen ding. Dat begon in 1910 met de Threewheeler, maar het Morgan zoals we dat nu kennen hebben we te danken aan de 4/4. Nog altijd schittert het model in het leveringsprogramma van het merk. In de loop der jaren is de 4/4 wel enigszins met de tijd meegegaan, maar in de basis bevat het nog altijd het ontwerp van 75 jaar terug.

200 cc cadeau
Begonnen met een schamele inhoud van 1.100 cc bevat de viercilinder van de Morgan 4/4 tegenwoordig over een slagvolume van 1.8 liter. De 75th Anniversary Edition doet het echter met een tweeliter. Goed voor 157 pk en 187 Nm is die sterker dan de reguliere modellen. Vanwege het bescheiden wagengewicht van 920 kg accelereert de 75th in 7,2 seconden naar de 100 km/h en weet het een topsnelheid te bereiken van 189 km/h.

Extraatjes
Apart van betere prestaties heeft Morgan de 75th Anniversary Edition ook een afwijkend uiterlijk meegegeven. Er zijn drie mogelijke exterieurkleuren, te weten Sport Black, Sport Red of Old English White. Ongeachte de gekozen carrosserielak siert een matzwarte streep de motorkap met daarin de tekst “4/4 75th”. De overige extraatjes zijn tevens uitgevoerd in het zwart, zoals de speciale 15 inch wielen en het lederen interieur bijvoorbeeld dat overigens – hoe kan het ook anders – is afgewerkte met houten accenten. Het houten stuurwiel neemt daarin een prominente plaats.

Morgan heeft de prijs van de 4/4 75th Anniversary Edition vastgesteld op 38.750 Britse ponden (46.450 euro). Uiteraard is deze prijs exclusief de kosten voor hem op Nederlands kenteken te zetten.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Morgan 4/4 Sport: rijplezier staat centraal

Autonieuws
Morgan 4/4 Sport: rijplezier staat centraal
> Artikel lezen

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

Autonieuws
Morgan 4/4 80th
> Artikel lezen

Morgan EV3 Junior: tegenwoordig is alles beter

Lifestyle & design
Morgen EV3 Junior is de betere driewieler
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.