Autonieuws

Design 3-deurs BMW 1-serie vastgelegd

BMW is uitgetekend op de nieuwe driedeurs 1-serie. Naar verluidt zijn deze patenttekeningen door het Chinese octrooibureau gelegd.

Op waarschijnlijk de Autosalon van Genève wordt officieel het doek van de driedeurs 1-serie getrokken. Zo ja, dan zou dat betekenen dat het leveringsprogramma van de BMW 1-serie een stuk eerder versterking krijgt van een tweede carrosserievariant. Bij de eerste generatie van de 1-serie moest de vijfdeurs het liefst drie jaar lang in z’n eentje doen. De huidige BMW 1-serie is pas sinds enkele maanden op de markt.

Shooting Brake
Qua exterieurdesign bewandelt BMW bij de nieuwe driedeurs 1-serie dezelfde weg als bij de oude. De B-stijl is ten opzichte van de 5-deurs verder naar achteren geplaatst. Als gevolg daarvan ontstaat er een forse portier dat tevens de instap naar de tweede zitrij vergemakkelijkt, maar de driedeurs 1-serie vooral een ietwat coupéachtige uitstraling meegeeft. Met één oog dichtgeknepen heeft het model wel iets weg van een shooting brake, een kruising tussen een tweedeurs coupé en een (compacte) stationwagon. Om daarvan een beter beeld te krijgen, hebben we meteen onze illustrator aan het werk gezet; zie de laatste afbeelding.

1.000 euro
Logischerwijs stelt BMW in de driedeurs 1-serie dezelfde motoren beschikbaar als het merk dat doet bij de vijfdeurs. Instapper bij de benzines is dus de 116i met 136 pk sterke viercilinder turbomotor. Bij de diesels trapt de 116d af, goed voor 116 pk. Door slechts voor twee in plaats van vier portieren te kiezen krijgen kopers van een BMW 1-serie vermoedelijk een ‘korting’ van een kleine duizend euro. Prijzen beginnen dus bij zo´n 27.000 euro (116i).

Gerelateerde artikelen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s

Tuning & styling
AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s
> Artikel lezen

Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i

Autonieuws
Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.