Autonieuws

Eterniti schaaft Hemera verder bij

De reacties op de onthulling van de Eterniti Hemera waren behoorlijk lauw. Velen bestempelden de auto, die aangekondigd was al een uniek project, toch vooral als een Porsche Cayenne met een stoere bodykit en getunede motor. En dat was niet Eterniti´s bedoeling.

De in London gevestigde fabrikant had zich ongetwijfeld meer voorgesteld bij de onthulling van haar eerste model. Op voorhand werden we lekker gemaakt met het feit dat er een ´storm op komst is´ en dat er een ´nieuw luxemerk´ zal worden onthuld. Uiteindelijk bleek de Hemera niet meer dan een verbouwde Cayenne te zijn. Grondig verbouwd, dat wel, maar nog altijd teleurstellend.

Front
Eterniti is momenteel druk bezig om de Hemera klaar te stomen voor zijn productie. Daarbij laat de fabrikant tegenover Autocar weten met name het front te hebben bijgeschaafd om nog meer een eigen gezicht te creëeren. Tegelijkertijd is men met drie prototypes aan het testen om de 600 pk sterke SUV af te stemmen zoals Eterniti dat voor ogen heeft. Alaistar Macqueen heeft daarbij de supervisie over het project en Johnny Herbert mag zich de officiële testijder noemen. Wat dat betreft is zeker geen sprake van half werk.

Beijing Motor Show
Volgens Herbert rijdt de auto als een sportsedan in plaats van een SUV, maar is er toch meer dan voldoende ruimte achterin om je te laten rijden. En dat is ook precies de doelgroep die Eterniti voor ogen heeft. Men wil een alternatief bieden voor een verlengde A8 of S-klasse die toch vooral een oudere doelgroep aantrekt. Met de Hemera wil Eterniti de jonge (Chinese) ondernemer bereiken die zich wil laten rijden, maar toch ook weleens zelf achter het stuur wil kruipen. Niet geheel toevallig staat het debuut van de productieversie dan ook gepland voor de Chinese Beijing Motor Show (april 2012) waar men verwacht 90% van de productie te zullen gaan wegzetten. We praten dan over 50 exemplaren op jaarbasis. Een handjevol wordt vervolgens verdeeld over Rusland, Europa en het Midden-Oosten.

Gerelateerde artikelen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Patenten tonen alvast BMW 8-serie Cabrio en Gran Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.