Autonieuws

Opel Astra Sports Tourer gerijpt voor 20%

De Opel Sports Tourer met 1.4 Turbo en 1.7 CDTI uitgerust met een handbak zijn voortaan met 20 procent bijtelling te rijden. De benodigde CO2-grammetjes daarvoor komen op het conto van een start/stop-systeem. Ander nieuws voor het Astra-programma is de komst van de Anniversary Edition en een sportievere Sport.

Start/Stop-technologie heeft de CO2-uitstoot van de Astra Sports Tourer 1.4 Turbo (120 en 140 pk) gereduceerd tot 136 g/km, vier gram onder de grens om in aanmerking te komen voor 20% bijtelling. De 1.7 liter diesel (110 en 130 pk) stoot voortaan niet meer uit dan 106 g/km en ook dat betekent vijf procent minder inkomsten voor de autofiscus. Ook de emissiewaarde van de 1.4 ecoFLEX is verlaagd. Maar die was al schoon genoeg voor 20%.

Anniversary Edition
Nieuw voor zowel de Astra Sports Tourer als de Astra 5-deurs is het uitrustingsniveau Anniversary Edition. Tegen een meerprijs van € 600,- ten opzichte van de Edition-uitvoering rust Opel de Astra dan uit met lichtmetalen 17 inch wielen, een driespaaks lederen stuurwiel, exclusieve Opel Anniversary-dorpelstrips en speciale bekleding Logic. Verder is de nieuwkomer voorzien van een Zicht&Licht-pakket waartoe een regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel en Automatic Light Control behoort. De Anniversary Edition is verkrijgbaar als 5-deurs Astra en Sports Tourer met onderhuids de 1.4 ecoFLEX of één van beide 1.4 Turbo’s. Prijzen beginnen bij € 21.345,-.

Sport
We kenden de Sport al, maar Opel heeft daarbij enkele wijzigingen doorgevoerd. In het vervolg ziet de Astra Sport er nog sportiever uit te zien. Naast onder meer 18 inch lichtmetalen wielen en ergonomische comfortstoelen komt het model nu ook met een spoiler onder de achterbumper, zijskirts en sierlijst in de grille plus een voorbumper in GT-design.

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.