Autonieuws

Ondertussen in de haven: nieuwe BMW M6

Zomaar naakt in het wild: de nieuwe BMW M6. Het topmodel staat in de haven van New Jersey zowaar klaar om getransporteerd te worden. Hoogstwaarschijnlijk naar de beursvloeren van de NAIAS in Detroit. Begin januari vindt die plaats.

De M6 is traditioneel het absolute topmodel in het programma van de BMW 6-serie. BMW hanteert voor de lancering van de nieuwe generatie M6 dezelfde volgorde als dat het op ongebruikelijke wijze deed bij de reguliere 6-serie’s; eerst de Cabriolet, dan de Coupé. In de toekomst volgt dan wellicht nog de M-versie van de vierdeurs 6-serie Gran Coupé. Maar daarmee lopen we teveel vooruit op de zaken.

560 pk of meer?
De nieuwe BMW M6 deelt zijn techniek met de onlangs gelanceerde M5. Onder de lange motorkap dus een 4.4 liter V8 met twee turbo’s. Over het vermogen gaan meerdere verhalen ce ronde. Sommigen denken dat dit met 560 pk gelijk is aan de M5, anderen verwachten toch wat meer kracht omdat het een 6-serie betreft. Wij durven het zo niet te zeggen. Bij de vorige generatie maakte BMW in ieder geval geen onderscheid tussen de M5 en de M6. Beide beschikten over 507 pk uit een 5.0 liter V10.

Meer foto´s op Autospies.com

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.