Autonieuws

Juke Nismo voorbode voor tuningslijn Nissan in Europa

De Juke Nismo zoals Nissan die in Tokyo heeft onthuld is niet zomaar een conceptcar. Een woordvoerder van Nissan liet ons op de Tokyo Motor Show weten dat we kunnen rekenen op een productiemodel. Die staat waarschijnlijk begin maart al op de Autosalon van Genève.

Dat de Juke-R geen realistische marktkansen had stond buiten twijfel. Maar toen Nissan ons een paar dagen geleden de Juke Nismo liet zien schreven wij al dat de business case rondom dit model een stuk realistischer is. En dat blijkt ook zo te zijn. Sterker nog, de Juke-R werd enkel ontwikkeld om ons op te warmen voor de Juke Nismo. 

Huistuner
Nismo is al vele jaren de huistuner van Nissan in Japan. Maar in Europa is het label eigenlijk compleet onbekend. Tot grote spijt van Nissan, want zeker een model als de Juke leent zich uitermate goed voor een dergelijke sportieve behandeling. Volgens Andy Palmer, Executive Vice President van Nissan bewijst het wereldwijde verkoopsucces van de Juke dat autokopers op zoek zijn naar alternatieven. En die biedt de Juke.

Niet enkel spoilerwerk
Nissan maakt zich er overigens niet met enkel wat sportief bumperwerk vanaf. De Juke Nismo conceptcar is behalve van gewijzigde bumpers ook voorzien van bredere spatborden, verbrede dorpels, een nieuwe grille en extra zijstukken bij de achterspoiler. Daarbij is het model ook voorzien van 19 inch lichtmetaal met brede banden, is het onderstel aangepast en werd de 1.6 liter turbomotor van meer vermogen voorzien. Hoeveel de standaard 190 pk sterke motor in vermogen gestegen is houdt Nissan voorlopig nog binnenskamers, maar een vermogen van rond de 220 pk lijkt ons heel realistisch.

Meer op komst...
Als de Juke Nismo in maart als wereldprimeur op de Autosalon van Genève zal worden onthuld heeft Nissan er een nieuw label bij. Het valt volgens de fabrikant te vergelijken met wat AMG is voor Mercedes-Benz. En dat belooft veel goeds.

Gerelateerde artikelen

Nissan's Nismo pakt uit op de Tokyo Auto Salon

Autonieuws
Nissan's Nismo pakt uit op de Tokyo Auto Salon
> Artikel lezen

Nissan teast met mysterieuze IAA-concept

Autonieuws
Nissan teast met mysterieuze IAA-concept
> Artikel lezen

Nissan Juke Nismo RS is de snelste op twee wielen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Juke Nismo RS is de snelste op twee wielen

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Nissan GT-R Nismo nog weer wat scherper

Autonieuws
Nissan GT-R Nismo 2016
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.