Autonieuws

Audi A1 Samurai Blue: Robin Hood onder de A1´s

Dit is de Audi A1 Samurai Blue, een one-off ter ere van en vernoemt naar het nationale voetbalteam van Japan. Binnenkort zal deze rijkelijk gekleurde A1 onder de hamer gaan waarvan een deel van de winst wordt gedoneerd aan een goed doel.

De Japanse topvoetballers doen het uitstekend. Het nationale vrouwenelftal heeft zelfs de wereldbeker in handen en ook het mannenteam doet het verdienstelijk als kampioen van Azië. Aangezien de A1 Sportback tijdens de 42ste Tokyo Motor Show zijn werelddebuut beleefd leek het Audi tevens een mooie gelegenheid om ook de prestaties van de Samurai Blue, de bijnaam van de nationale Japanse voetbalploeg, kracht bij te zetten.

Kraai
De Audi A1 Samurai Blue is geheel in de huiskleuren van het Japanse voetbalteam uitgevoerd. Zowel van buiten als van binnen. Het blauw en wit wordt bijgestaan door rode accenten die verwijzen naar het rood in de Japanse vlag. Onder meer de 18 inch wielen en de dakspoiler achterop is in deze kleur gespoten. Leuk detail zijn de diverse karikatuurafbeeldingen van een voetballende kraai, de vogel die deel uitmaakt van het teamwapen. In originele vorm is deze her en der verspreid over het ex- en interieur te vinden. Onder de motorkap gaat de 1.4 TFSI schuilt met 122 pk.

Voorbeeldfunctie
Zoals gezegd is en blijft de Audi A1 Samurai Blue een uniek exemplaar. Het goede nieuws is dat Audi volgend jaar opnieuw een gelimiteerde serie van de A1 gaat uitbrengen. Op basis van deze Samurai Blue-editie.

Gerelateerde artikelen

MTM wil Audi Quattro S1 laten reïncarneren

Tuning & styling
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.