Autonieuws

Suzuki toont haar toekomst in Tokio

Met drie totaal verschillende conceptcars laat Suzuki ons kennismaken met hun visie op de toekomst. Zowel qua design, qua toekomstig vervoer en qua aandrijflijnen heeft het merk een model op de stand in Tokio gereden.

Het meest ver weg is de Suzuki Q, een model dat we niet meer als auto kunnen omschrijven, maar meer als mobiliteit van de toekomst. Een toekomst die volgens veel fabrikanten voornamelijk gericht is op vervoer in de stad. De Suzuki Q is hier dan ook volledig voor ontwikkeld. Hij is geschikt voor afstanden tot 10 km, heeft een zeer kleine draaicirkel en neemt met zijn lengte van maar 2,5 meter amper parkeerruimte in beslag. De aandrijving is uiteraard volledig elektrisch.

Regina
Iets minder ver weg dan de Q is de Regina. Die toont in tegenstelling tot zijn futuristische standgenoot niet hoe het concept mobiliteit er in de toekomst uit komt te zien, maar is veel concreter. De Regina toont namelijk een richting die Suzuki qua design op kan gaan. Een goede stroomlijn stond voorop, maar ook de aaibaarheidsfactor was belangrijk. Suzuki wil ermee aantonen zich te concentreren op het verbeteren van het bestaande en behalve de stroomlijn is dan ook veel rekening gehouden met het gewicht. De conceptcar weegt slechts 730 kg en komt qua formaat zo ongeveer overeen met de Alto. Zijn verbruik van 1 op 32 - dankzij de efficiente 800 cc turbobenzinemotor - toont aan dat zelfs conventionele verbrandingsmotoren nog altijd volop in leven zijn.

Swift EV hybrid
De meest realistische telg binnen de conceptcarfamilie die Suzuki in Tokio onthulde is de Swift EV hybrid. Hiermee wil Suzuki eveneens laten zien aan moderne techniek te werken, maar men is al zover dat er in Europa enkele van deze prototypes rond rijden om praktijktesten te doen. In de basis is deze Swift een elektrische auto. Het accupakket is echter beperkt. Er kan zodoende slechts 30 km volledig elektrisch gereden worden. Volgens Suzuki een bewuste keuze om gewicht en kosten te besparen en zodoende de auto betaalbaar te maken. Geen nood echter, want zijn de accu´s leeg dan slaat er een 660 cc benzinemotor aan om voor elektricitiet te zorgen. Deze zogenaamde range-extender volgt daarmee het principe dat we ook van de Chevrolet Volt kennen.

Gerelateerde artikelen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.