Autonieuws

BMW M550d xDrive

Drie turbo’s voor BMW’s dieselgigant M550d xDrive

De geruchten rond een vermeende M5-diesel worden steeds sterker. Uit een opdoken document, naar verluidt afkomstig van BMW M, prijkt opnieuw de modelnaam M550d xDrive met een daarbij behorend vermogen van liefst 381 pk en 700 Nm. Ook wordt er kennis gegeven van een three-stage turbo.

Drie turbo’s voor BMW’s dieselgigant M550d xDrive

BMW krijgt het steeds moeilijker met het ontkennen dat er een nieuwe dieseltopper in aantocht is waarvan zelfs hun bloedeigen M5 het benauwd van krijgt. Uit diverse richtingen duikt de modelnaam M550d xDrive op. Een motoraanduiding die we nog niet kennen van het merk. Begeleidende informatie vermeldt nu dat het gaat om een 3.0 liter zes-in-lijn-diesel met 381 pk en 700 Nm aan koppel.

Turbotrio
Wellicht nog interessanter is dat het gigantisch vermogen mede wordt verkregen door drie turbo’s voorzien van variabele turbogeometrie. De derde turbo, wordt naast twee gewone, elektrisch aangedreven en heeft als specifiek doel voor extra trekkracht bij lage toerentallen te zorgen.

<5,0 seconden
Zoals de modelnaam al aangeeft beschikt de M550d standaard over vierwielaandrijving en ongetwijfeld ook de moderne achttraps automaat. Door deze laatste in combinatie met EfficientDynamics-technologiën moet de krachtigste diesel van BMW ooit alsnog in staat zijn een acceptabel verbruik te realiseren. Naar sprintcijfers is het gissen, maar wij denken dat 0-100 km/h niet langer moet duren dan vijf tellen. De topsnelheid zal gebruikelijk begrensd zijn op 250 km/h.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers