Autonieuws

Mercedes-Benz SLK 55 AMG

Mercedes-Benz SLK 55 AMG aan de prijs

Mercedes-Benz heeft de prijs van de nieuwe SLK 55 AMG vastgesteld op € 90.480,-. Dat is serieus geld voor een compacte roadster, maar aan de andere kant liefst 15 mille goedkoper dan zijn voorganger. Met dank aan een 30% efficiëntere V8.

Mercedes-Benz SLK 55 AMG aan de prijs

Mercedes-Benz heeft de SLK 55 AMG opgenomen in de prijslijsten, net als de SLK 250 CDI trouwens (€ 49.900,-). Bestellen kan vanaf heden en wie daartoe per direct overgaat kan in januari een supersnelle roadster tegemoet zien.

Prestaties
De 5.5 liter V8 in het vooronder van de achterwielaangedreven SLK 55 AMG spuugt er 422 pk en 540 Nm uit en raffelt de 0-100 km/h-sprint in 4,6 seconden af. De topsnelheid ligt op een relatief lage 250 km/h en dat heeft natuurlijk alles te maken met dat gebruik van een snelheidsbegrenzer door de Duitse volumefabrikanten. Verantwoordelijk voor de sterk gereduceerde vanafprijs is een emmissiewaarde van slechts 195 g/km, liefst een kleine honderd gram per kilometer lager dan voorheen.

Uitrusting
Van een absoluut topmodel en een Mercedes-Benz mag je verwachten dat deze goed in de slappe was zit. Naast een markante bodykit verwent de SLK 55 AMG met andere bekende AMG-prullaria als een sportonderstel, 5-spaaks 18 inch velgen met op z’n breedst 255 millimeter rubber, lederlook sportstoelen, een aanstekelijk ‘performance’ stuurwiel in nappaleder met zilverkleurige schakelpaddles en geventileerde en geperforeerde remschijven. Een speciale klep in het uitlaatsysteem garandeert op zijn beurt voor een verslavende V8-sound. Ook standaard is AMG’s Speedshift Plus 7G-tronic automaat voor extra snel schakelen.

Redactie
Door Redactie
Mercedes-Benz SLK 55 AMG aan de prijs
Mercedes-Benz SLK 55 AMG aan de prijs
Mercedes-Benz SLK 55 AMG aan de prijs
Mercedes-Benz SLK 55 AMG aan de prijs

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers