Autonieuws

Het kan altijd sportiever: Porsche Panamera GTS

De vierdeurs coupé heeft dankzij de Porsche Panamera een andere definitie gekregen. Porsche heeft namelijk laten zien dat er ook zoiets bestaat als een vierdeurs sportauto. Met de Panamera GTS komt dat nog meer tot uitdrukking.

Porsche claimt dat de Panamera GTS een nóg sportievere versie van hun vierdeurs coupé is. De letters GTS staan bij Porsche als sinds 1963 voor Gran Turismo Sport en betekenen in het geval van de Panamera meer vermogen, een sportiever onderstel en dito uiterlijke kenmerken.

Turboloos
Het kloppend hart van de GTS wordt gevormd door een gemodificeerde versie van de 4.8 liter V8 (zonder turbo). Het vermogen bedraagt 430 pk en daarmee is de achtcilinder 30 pk sterker dan bij de Panamera S. Het maximumkoppel bedraagt 520 Nm en daarmee moet het mogelijk zijn in 4,5 seconden naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 288 km/h te behalen.

Sound Symposer
Leuk die droge cijfers, maar het gaat er natuurlijk om hoe die GTS dit in de praktijk brengt. Als we Porsche mogen geloven – en dat doen we maar al te graag – dan weet de auto dankzij de de PDK-tranmissie met dubbele koppeling in één streep te accelereren. Wie dat wenst kan dan getrakteerd worden op extra motorgeluid dankzij de Sound Symposer. Dit systeem zet een akoestisch kanaal open dat de vibraties tussen de gasklep en het luchtfilter opvangt, wat een zeer specifieke auditieve sensatie geeft.

Remmen!
Vertragen doet de Panamera GTS als geen ander dankzij het remsysteem van de Turbo. En wie op een bocht afvliegt kan dankzij de adaptieve luchtvering, Porsche Active Suspension Management (PASM), het met 10 mm verlaagde onderstel en de met een centimeter vergrootte spoorbreedte van de achteras rekenen op een ongekende wegligging.

Zwart
Wie niet op wil vallen moet de GTS overigens links laten liggen. Diverse stijlkenmerken van de Turbo zorgen samen met diverse zwarte accenten, matzwarte uitlaatpijpen en speciale 19 inch wielen voor een behoorliike visuele impact. Heerlijk! En de prijs van dit alles? € 155.300,-. Vanaf februari 2012 bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.