Autonieuws

Toyota FT-EV III

Elektrische Toyota iQ steeds dichterbij

Met de onthulling van de Toyota FT-EV III wordt een elektrisch aangedreven iQ steeds realistischer. De derde in de reeks conceptcars lijkt het meest productierijp. Hij staat eind deze maand als wereldprimeur op de Tokyo Motor Show.

Elektrische Toyota iQ steeds dichterbij
Begin 2009 presenteerde Toyota in Detroit de FT-EV, een op de iQ gebaseerde conceptcar met puur elektrische aandrijving. De actieradius van 50 km was opvallend beperkt, maar bijna drie jaar later zijn we al een stuk verder. De FT-EV III komt namelijk 105 km op een volle accu, ook alweer 15 km verder dan de opvallend gelijnde FT-EV II die Toyota hiervoor presenteerde.

Van hybride via elektrisch naar waterstof
Dat de Japanners steeds concreter worden met een elektrische auto moge duidelijk zijn. Maar dat is niet het enige speerpunt. Toyota richt zich uiteraard nog volledig op hybrides en toont op de Tokyo Motor Show eveneens de Prius C alias Aqua. Dat model komt weliswaar niet naar Europa maar laat alvast wel zien hoe een hybride Yaris technisch zal worden uitgerust. Daarnaast pronkt er op de stand een auto op waterstof (FCV-R). Dat mag dan nog toekomstmuziek zijn, Toyota houdt nu alvast alle opties open.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Toyota-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers