Autonieuws

Toyota toont FCV-R op waterstof

Hoewel nog een lange weg te gaan beginnen langzamerhand steeds meer autofabrikanten voorbereidingen te treffen voor auto’s op waterstof. Ook Toyota heeft een begin gemaakt met de FCV-R die het toont op de Tokyo Motor Show eind deze maand.

De Toyota FCV-R zou zomaar de derde generatie Prius kunnen belichamen, maar voor de techniek onderhuids geldt dat het nog jaren duurt voordat het productierijp is. Het streven van Toyota is om in 2015 een productiemodel op waterstof op de markt te brengen, maar zoals gezegd is dit slechts een ambitie.

Last minder
De 4,70 meter lange FCV-R, dat staat voor Fuell Cell Vehicle Reality and Revolution, is even, zo niet schoner dan een elektrische auto, maar bevat niet de handicap van een beperkte actieradius. Volgens Toyota kan hun waterstofauto bijna 700 kilometer op een volle waterstoftank rijden. De hogedruktank ligt naar eigen zeggen optimaal opgeborgen in de bodem van de auto zodat aan interieur- en bagageruimte niet teveel verloren ging. Vier volwassenen moeten met gemak in de FCV-R vervoerd kunnen worden. Dat kan de Prius ook, maar in de FCV-R hebben de inzittenden net wat meer bewegingsvrijheid door de 24 centimeter lange koets.

Fun-Vii FT-EV III
Toyota toont de FCV-R voor het eerst aan het grote publiek op de eind deze maand te openen Tokyo Motor Show met tevens op de stand de Fun-Vii en de FT-EV III, een doorontwikkeling op de elektrische iQ. Toyota heeft immers plannen om binnen afzienbare tijd een compacte elektrische auto op de markt te brengen. Voor de Fun-Vii (Fun-Vehicle Interactive Internet) ligt de realiteit wat verder weg. Toyota ziet hierin een auto die ´mensen, auto´s en de samenleving dichterbij elkaar brengt´. Bij deze abstracte informatie blijft het dan ook. Eind deze maand meer.

Gerelateerde artikelen

Toyota's waterstofauto FCV toont spierballen tijdens rally

Autonieuws
Toyota FCV toont spierballen tijdens rally
> Artikel lezen

Toyota's waterstofauto heeft een naam: Mirai

Autonieuws
Toyota's waterstof aangedreven auto heeft een officiële naam
> Artikel lezen

Toyota's waterstofauto maakt furore in WRC-rally

Autonieuws
Toyota's waterstofauto maakt furore in WRC-rally
> Artikel lezen

Toyota’s waterstofauto weer een stap dichterbij

Autonieuws
Toyota’s waterstofauto weer een stap dichterbij
> Artikel lezen

De 5 grootste automotive innovaties van het decennium

Autonieuws
De 3 grootste automotive innovaties van het decennium
> Artikel lezen

Concrete details en fotogalerie Toyota Mirai

Autonieuws
Alle details Toyota Mirai
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.