Autonieuws

Land Rover toont interieur en doorontwikkelde DC100 in LA

Op de Los Angeles Auto Show schitteren deze week de DC100 en DC100 Sport. Die laatste is identiek aan de auto zoals die in september op de IAA in Frankfurt stond, maar de dichte DC100 werd door Land Rover nog net iets verder doorontwikkeld. Bovendien geeft Land Rover voor het eerst een foto van het interieur vrij.

In Engeland hebben ze het maar moeilijk. Want hoe creëer je een waardige opvolger voor een icoon als de Land Rover Defender? Dat is praktisch onmogelijk, want de charme van het model valt niet naar moderne maatstaven te vertalen. Toch doet Land Rover een poging. Men heeft de ambitie om halverwege dit decennium een auto neer te zetten die op wereldschaal verkocht gaat worden en trouw blijft aan het originele DNA van de Defender.

Meer offroad
De DC100 geeft een voorproefje van wat komen gaat. Land Rover trekt met het model de wereld over om de meningen van het publiek te peilen. Speciaal voor de bezoekers van de Los Angeles Motor Show werd de dichte DC100 iets aangepast. Hij staat op speciale 20 inch offroadvelgen met Cooper ´all terrain´ banden en is voorzien van expeditie-accessoires als een verhoogde luchtinlaat om zodoende door diep water te kunnen waden. Een stoere imperiaal ontbreekt eveneens niet. Het grootste verschil maakt de carrosseriekleur Heritage Blue in combinatie met het Candy Weiss gekleurde dak. Voor de rest is het model identiek aan de in Frankfurt getoonde conceptcar, en dat zou betekenen dat de meningen tot nu toe zeer positief zijn?

Gerelateerde artikelen

Vandaag rolde de laatste Land Rover Defender van de band

Autonieuws
Vandaag rolt de laatste Land Rover Defender van de band
> Artikel lezen

Hebben: Land Rover Defender uit James Bond 'Spectre'

Autonieuws
Hebben: Land Rover Defender uit James Bond 'Spectre'
> Artikel lezen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Oer-Defender leeft mogelijk toch voort

Autonieuws
Klassieke Land Rover Defender leeft mogelijk toch voort
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.