Autonieuws

Mercedes-Benz M-klasse piekt als ML 63 AMG

Een nieuwe super-SUV is opgestaan. Mercedes-Benz presenteert de nieuwe ML 63 AMG. Op de LA Auto Show beleeft hij zijn werelddebuut met een intocht in Europa in de eerste helft van 2012.

Mercedes-Benz laat er geen gras over groeien. Het merk genereert aan de lopende band autonieuws en ook nieuwe AMG’s volgen elkaar in razend tempo op. De ML 63 AMG is de laatste toevoeging aan het palet van super-Mercedessen.

525 pk, 680 Nm
Onder het aangedikte bodywork de inmiddels bekende 5.5 liter V8 met twee turbo’s welke onder andere ook dienst doet in de CL 63 AMG en CLS 63 AMG. In de ML 63 AMG legt deze iets minder paardenkrachten op de plank dan we gewend zijn, namelijk geen 544 maar 525 pk. Desondanks zet de ML 63 AMG nog altijd indrukwekkende prestaties neer. Zo zou de sprint naar 100 km/h in slechts 4,8 seconden voltrokken zijn en bedraagt de topsnelheid 250 km/h. Het verbruik daalde ten opzichte van de oude met liefst 28 procent naar een theoretisch gemiddelde van 11,8 l/100 km.

Performance Package
Indien het optionele Performance Package is besteld kan de ML 63 AMG zelfs 280 km/h bereiken en verloopt ook de acceleratie naar honderd sneller (0,1 seconde). Met dit tuningpakket stijgt het vermogen dan ook met 32 pk naar 557 pk en het koppel met 60 Nm wat een totaal maakt van 760 Nm. Om erachter te komen of je met deze sterkste variant te maken hebt moet je naar het stuurwiel en de remklauwen kijken. Beide zijn speciaal uitgevoerd met in het laatste geval een likje rode verf. Alleen zichtbaar bij een geopende motorkap is de speciale koolstofvezel motorafdekking.

Active Curve System
De Mercedes-Benz ML 63 AMG wordt standaard uitgerust met de AMG Speedshift Plus versnellingsbak met zeven verzetten. Er zijn drie schakelprogramma’s mogelijk: Comfort, Sport en Manual. Tegelijkertijd zal de demperkarakteristiek van de AirMatic-luchtvering veranderen met als extra feature het nieuwe Active Curve System dat onder alle omstandigheden de koets zo vlak mogelijk houdt.
Ook aanwezig zijn een door AMG afgestelde snelheidsafhankelijke besturing en het AMG high-performance remsysteem met geventileerde en geperforeerde schijven rondom. Rusten doet de nieuwe ML 63 AMG op 21 inch lichtmetaal.

De nieuwe Mercedes-Benz ML 63 AMG komt in april 2012 op de markt. De prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT4 geeft nu al teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.