Autonieuws

Jaguar XKR-S Convertible

Openluchtconcert: Jaguar XKR-S Convertible

Het lag in de lijn der verwachting dat er na de gesloten versie ook een topless XKR-S zou komen. Welnu, dit is ‘m. Met specificaties identiek aan die van de brute, oorstrelende Jaguar XKR-S Coupé.

Openluchtconcert: Jaguar XKR-S Convertible

Jaguar heeft de LA Auto Show, die vandaag zijn deuren heeft geopend, gekozen als podium voor het werelddebuut van de XKR-S Convertible. Op de hardheid van het dak na is alle techniek onder de carrosserie gelijk aan dat van de gesloten XKR-S. Voorin ligt een opgevoerde 5.0 liter V8-Supercharged met een piekvermogen van 550 pk en een gigantisch koppel van 680 Nm.

Feest der genot
Volgens de metingen van Jaguar heeft het in de regel ‘minder snelle’ stoffen dak van een cabriolet geen invloed gehad op de prestaties van de XKR-S Convertible; hij is even snel als de coupévariant. Concreet komt dit neer op een acceleratietijd van 0 naar 100 km/h in 4,4 seconden en een topsnelheid van eveneens 300 km/h. Juist des te beter (hoorbaar) geworden door de canvas cabriokap is het oorstrelende V8-gebrul uit de motor en het getweakte uitlaatsysteem. Zeker met de kap neergestreken moet dit een absoluut genot zijn.

Rode klauwen
Het uiterlijk vertoon heeft de XKR-S Convertible tevens gekopieerd van de dichte versie. Hij grossiert in dezelfde soort spoilers die tevens zijn aangebracht ten gunste van de aerodynamica. Verder beschikt de XKR-S Convertible over nieuw ontwikkelde scharniergewrichten voor de voorwielophanging, een andere geometrie voor de achterwielophanging en stuggere veren en schokbrekers. In combinatie met een aangepast Adaptive Dynamics Systeem leidde dit tot een wendbaarder weggedrag zonder meteen het kenmerkende Jaguar-comfort onderuit te halen. Rusten doet de auto op 20 inch lichtmetalen Vulcan-velgen met daarachter rood of staalgrijs uitgevoerde remklauwen.

4-puntsgordels
Ondanks dat de XKR-S Convertible is neergezet als high performance Jaguar staat het interieur voornamelijk in het teken van luxe en comfort met veel met leder beklede delen en panelen en 16-voudig elektrisch verstelbare sportstoelen voorzien van een contrasterende piping. Om de daadwerkelijke aspiraties van deze Engelse kat te benadrukken zijn er voorbereidingen getroffen voor vierpuntsgordels.

Miljonairs Fair
De nieuwe Jaguar XKR-S Convertible beleeft zijn werelddebuut in Los Angeles en zal niet lang daarna ook Nederland aandoen, en wel op de Miljonair Fair in de Amsterdam RAI van 8 tot en met 12 december aanstaande. Prijzen worden vermoedelijk ook dan bekend gemaakt.

Redactie
Door Redactie
Openluchtconcert: Jaguar XKR-S Convertible
Openluchtconcert: Jaguar XKR-S Convertible
Openluchtconcert: Jaguar XKR-S Convertible

Mis geen belangrijk Jaguar-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers