Autonieuws

Sport en Speed voor Jaguar XJ

De huidige XJ brak decenniaoude tradities. Inmiddels is het gros redelijk gewend aan de designweg die Jaguar is ingeslagen. Tijd om een stapje verder te gaan met het Sport en het Speed Package voor Jaguar’s vlaggenschip. Een stylingpakket.

Trouwe aanhangers van de (voorgaande) XJ-series zullen bij het lezen hiervan vast ongelofelijke jeuk voelen opkomen, maar weten ook dat Jaguar zijn befaamde image te danken heeft aan sportieve successen. Een stylingpakket, ook voor de XJ, is zo vreemd dan nog niet.

Sport Package
Voorgaande even geheel ter zijde. Jaguar stelt de klant gewoon voor de keuze hun XJ te voorzien van een extra frontspoiler en een subtiele spoiler op het klepdeksel. Volgens de fabrikant hebben ze nog een nuttige functie ook, en wel het verbeteren van de stabiliteit op hogere snelheid. Tevens tot het Sport Package behoren de speciale 20 inch velgen van het wieldesign Venom met daarachter roodgeschilderde remklauwen. Recht van voren is de Jaguar XJ Sport te herkennen aan de zwarte grille en binnenin zijn het de speciale sportstoelen (extra optie) plus unieke decoratieve accenten van aluminium of hout dat dit model typeert. Wat bekledingcombinatie betreft zijn er twee mogelijkheden: Jet over Jet of Jet over Ivory.

Speed Package
Om in aanmerking te komen voor het Speed Package dien je over te gaan tot aanschaf van de XJ Supersport met Supercharged-V8. Alleen op dit topmodel is het verkrijgbaar nadat het Sport Package is besteld. Bij aflevering krijg je als koper dan een 510 pk sterke XJ voorgereden waarbij de snelheidbegrenzer is verwijderd met als gevolg een mogelijke top van 280 km/h. Om de digitale snelheidsmeter daarvoor toereikend te maken wordt die opnieuw geprogrammeerd, net als het bandenspanningcontrolesysteem.

Gerelateerde artikelen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.