Autonieuws

Suzuki Q Pivoot op dezelfde toer verder

Suzuki pakt groots uit in Tokyo met liefst drie schone en compacte conceptcars. De Q is daarvan de volgende, en opvallend daaraan is dat die erg veel lijkt op de eerste twee Pivo’s van Nissan die zelf hun derde generatie Pivo op dit Japanse autofestijn laat zien.

Nu al lijkt de Tokyo Motorshow, die eind november zijn deuren opent, helemaal in het teken te staan van schone stedelijke mobiliteit. Nissan toont hun visie hierop met de Swift EV en de Regina en ook nog deze Q. Qua vorm is de Suzuki Q ongetwijfeld van Japanse afkomst, want alleen de Japanners kunnen op een dergelijk manier een auto bouwen. Kijk maar naar de eerste en tweede Pivo’s van Nissan, de gelijkenissen van de Q met die stadsrakkers is meer dan aanwezig. Grappig is dat Nissan zelf in Tokyo de Pivo 3 gaat laten zien, juist een meer realistische versie van de eerste twee Pivo’s.

50 km
Terug naar de Suzuki Q. Initieel is er plaats voor slechts één persoon, maar eventueel is een extra stoel achterin verkrijgbaar of twee kleinere bedoeld als kinderzitjes. De ruimte ongevuld laten kan ook, dan dient het als opbergmogelijkheid voor bagage of andere spullen. Uiteraard is ook de Q elektrisch aangedreven. Op een volle accu moet je 50 km ver kunnen komen en de maximale snelheid ligt op slechts 60 km/h. Is de accu leeg dan duurt opladen maar een uurtje.

Gerelateerde artikelen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.