Autonieuws

Suzuki Swift Hybrid EV

Suzuki gaat voor groen in Tokio

We hebben eerst nog de LA Auto Show met kort daarna (begin december) de Tokyo Motor Show. Traditioneel belooft die laatste weer een echt Japanse autofeest te worden waar de thuismerken veelal groots van zich laten spreken. Ook Suzuki is van de partij, en wel met twee zeer tot extreem schone concepts.

Suzuki gaat voor groen in Tokio

Dichtst bij serieproductie staat de Suzuki Swift Hybrid EV Concept, een vervolg op de eerdere EV-versie van de vorige generatie Swift. Van de buitenkant een doodnormale Swift, onderhuids een soort Volt waarmee we doelen om de elektrische aandrijftechniek met eveneens een compacte verbrandingsmotor als actieradiusvergroter. Dus net als de Chevrolet is de Swift EV van nature een elektrische auto met een emissieloze uitstoot zolang gereden wordt op de energie van de batterij. Daarna zal de 660 cc grote benzinemotor aanslingeren om als generator voor de zo klein mogelijk gehouden accu te fungeren. Volledig weer opladen kan in slechts anderhalf uur, een voordeel van een relatief klein batterijenpakket. Ook slokt het niet enorm veel bagageruimte op. Nadeel is dan weer dat de accuactieradius vrij beperkt is, namelijk 30 km.

Regina
Het andere concept die Suzuki in de Japanse hoofdstad zal tonen is de Regina. Met een lengte van 3,55 meter nauwelijks langer dan een Alto. De weegschaal slaat dan ook amper uit; slechts 730 kg weegt de Regina. Zodoende behoeft het autootje ook geen grote motor om alsnog aardig te kunnen presteren. Een turbomotor met directe inspuiting en een inhoud van 800 cc gekoppeld aan een CVT doet het werk. Bij de Regina draait het om zuinig en schoon rijden. En met een gemiddelde uitstoot van 70 g/km lukt dat aardig, en ook het verbruik van 1 op 32 mag er wezen.

Redactie
Door Redactie
Suzuki gaat voor groen in Tokio
Suzuki gaat voor groen in Tokio
Suzuki gaat voor groen in Tokio
Suzuki gaat voor groen in Tokio
Suzuki gaat voor groen in Tokio
Suzuki gaat voor groen in Tokio

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers