Autonieuws

Peugeot 208

Generatiesprong: de Peugeot 208

Volgens Peugeot brengt de 208 een generatiesprong teweeg. Zijn vooruitstrevende exterieur- en interieurdesign gecombineerd met moderne technologie en schone en zuinige motoren moet Peugeot weer aan de top van het B-segment brengen.

Generatiesprong: de Peugeot 208
"Met de 208 betreedt Peugeot een nieuw tijdperk", zo laat Vincent Rambaud, de algemeen directeur van Peugeot weten. Zijn collega Laurent Blanchet voegt daar zonder enige schroom aan toe dat de 208 alles in huis heeft om een icoon te worden. En inderdaad, dat is ook onze eerste indruk. Want hoe behoudend Peugeot de afgelopen jaren soms leek te opereren, de 208 laat zien dat de Fransen niet bang zijn. En het lijkt goed uit te pakken. De grote en toch veelbesproken ´leeuwenbek´ heeft plaatsgemaakt voor een modern en chique front waarbij we overduidelijk het lijnenspel uit eerder gepresenteerde conceptcars terug zien.

Kleiner, maar toch groter
Opvallend aan de maatvoering is dat de 208 maar liefst 7 cm korter en 1 cm lager is dan de 207. En toch is de auto volgens Peugeot van binnen groter geworden. Zo beschikken de achterpassagiers over 5 cm meer beenruimte en bedraagt de kofferbakinhoud voortaan 15 liter meer. Tegelijkertijd is er alles aan gedaan om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Ten opzichte van de 207 zijn alle 208´s gemiddeld 110 kg lichter.

Groot touchscreen
Het interieur is al minstens zo vernieuwend voor de Fransen. We zien een volgens Peugeot relatief klein stuurwiel met een losstaande klokkenwinkel hoog in het blikveld van de bestuurder. Het grote touchscreen staat prominent op de middenconsole en vormt het hart van entertainment, navigatie en diverse autoinstellingen.

Zuiniger, schoner
Bij een generatiesprong als de 208 kan een efficiënt motorengamma niet ontbreken. Peugeot laat dan ook met trots weten dat de CO2-uitstoot gemiddeld 34 g/km lager ligt dan bij de 207 en er veelvuldig gebruik is gemaakt van de e-HDi micro-hybride techniek waaronder een start-/stopsysteem en het terugwinnen van remenergie. Het dieselaanbod bestaat uit vijf uitvoeringen waarbij de CO2-uitstoot nooit hoger ligt dan 99 g/km en de zuinigste zelfs 87 g/km uitstoot. Peugeot valt daarmee volop in de 14%-klasse. Op benzinegebied zien we onder meer twee nagelnieuwe 3-cilinder benzinemotoren met 1.0 en 1.2 liter inhoud. De CO2-uitstoot bij die motoren begint bij 99 g/km (4,3 l/100 km).

205, 206, 207: 208!
De Peugeot 208 staat vanaf het voorjaar van 2012 bij de dealers en treedt in de voetsporen van beroemde voorgangers als de 205, 206 en 207. Hij moet daarmee weer een prominente plek in het felbevochten B-segment zien op te eisen. In de aanloop naar zijn marktdebuut hopen we van Peugeot meer informatie te krijgen over het exacte motorengamma, de uitvoeringen en de prijzen.
Redactie
Door Redactie
Generatiesprong: de Peugeot 208
Generatiesprong: de Peugeot 208
Generatiesprong: de Peugeot 208
Generatiesprong: de Peugeot 208
Generatiesprong: de Peugeot 208

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers