Autonieuws

Nieuwe Fiat Panda onder de 10 mille

Over enkele maanden valt de nieuwe Panda bij de dealers te bewonderen. Volgens Fiat maakt de derde generatie een sprong in kwaliteit, comfort, technologie en veiligheid, en daarmee valt ook de iets hogere vraagprijs te rechtvaardigen. Instappen kan vanaf € 9.290,-.

De Fiat Panda behoeft geen introductie meer, zeker in ons land niet blijkt uit de statistieken. Van de in totaal 6,5 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd zijn er sinds 1980 liefst 172.000 aan de Nederlandse man gebracht. En dat is best veel voor een kleine automarkt als de onze. Fiat staat te trappelen om dit aantal met de derde generatie Panda sterk uit te breiden.

Standaarduitrusting
Met twee moderne TwinAir-motoren en op termijn nog een aardgas- plus een 4x4-model, toegenomen buitenmaten en een praktisch, mooier afgewerkt interieur is de nieuwe Panda er helemaal klaar voor. Prijzen beginnen bij € 9.290,- voor de 65 pk sterke Pop-uitvoering met standaard aan boord antiwhiplash hoofdsteunen, gordijnairbags en een waarschuwingssysteem bij het niet dragen van veiligheidsgordels op alle zitplaatsen. In de loop van het komende jaar komt er een innovatief remsysteem beschikbaar, dat bij snelheden onder 30 km/h obstakels kan ontdekken en automatisch de auto afremt. Tot slot biedt Fiat voor de Panda een breed aanbod van personaliseringsmogelijkheden aan met onder meer tal van interieurkleurstellingen.

Overige prijzen
Rijden met de basismotorisering in de luxueuzere uitvoering Easy kan vanaf € 10.290,-. De meest rijke Lounge heeft een vanafprijs van € 10.990,-. Vervolgens is er dan nog de TwinAir-motor voorzien van een turbo; die levert 85 pk en is er vanaf € 11.290,- (meteen als Easy). De vooralsnog duurste Fiat Panda is kost € 11.990,- (Lounge met 85 pk).

De nieuwe Fiat Panda staat begin volgend jaar in de showroom. De later te volgen motoriseringen worden in de loop van 2012 vermarkt.

Gerelateerde artikelen

Mediamarkt doet Fiat Panda in de aanbieding

Autonieuws
Mediamarkt doet Fiat Panda in de aanbieding
> Artikel lezen

Dappere Fiat Panda van Novitec

Tuning & styling
Dappere Fiat Panda van Novitec
> Artikel lezen

Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross

Autonieuws
Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.