Autonieuws

Toyota FT-86

Nog meer Toyota FT-86

Bij Toyota’s nieuwe sportcoupé draait het voornamelijk om prestaties, maar ook het oog wordt geprikkeld. De Japanse fabrikant heeft daartoe een uitgebreide accessoirelijn ontwikkeld. Dat hadden we eigenlijk nog niet mogen weten, maar het lekt van alle kanten rond de FT-86.

Nog meer Toyota FT-86

Al dan niet door Toyota’s eigen huistuner Modellista Tuning kregen we onlangs inzicht in het accessoireprogramma van de nieuwe FT-86. Echter aangezien Modellista vooral actief is in thuisland Japan kon Toyota de rest van de markten waar de FT-86 verkocht gaat worden natuurlijk niet laten zitten, en dus ontwikkelden ze zelf ook het een en ander aan optische verfraaiingen. Opnieuw wordt dit bekend via een gelekte brochure.

Twee sportpakketten
Niet uit de bijgeschreven Japanse teksten, maar uit de plaatjes kunnen we opmaken dat de FT-86 verkrijgbaar zal zijn met twee soorten sportpakketten. In de basis lijken ze veel op elkaar, maar bij de één worden de meest aerodynamische onderdelen in een contrasterende lak gespoten, terwijl de andere zoveel mogelijk vasthoudt aan de kleur van de carrosserie.

Standaardornaat
Afbeelding 1 is hierin ook nog zeker interessant; vermoedelijk staat hierop de Toyota FT-86 in standaardtrim afgebeeld. Mocht dit zo zijn dan kun je ook daar al best mee voor komen rijden, niet? Op de Tokyo Motor Show, begin december, trekt Toyota officieel het doek van hun sportcoupé.

Redactie
Door Redactie
Nog meer Toyota FT-86
Nog meer Toyota FT-86

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers