Autonieuws

Suzuki Swift Sport

20.990 euro voor Suzuki Swift Sport

Met 136 pk is de nieuwe Swift Sport niet zo snel als concurrerende compacte hot hatches, maar die zijn dan weer niet zo scherp geprijsd. Suzuki heeft de snelste Swift geprijsd op 20.990 euro.

20.990 euro voor Suzuki Swift Sport

Om er maar enkele te noemen; de Skoda Fabia RS, Seat Ibiza FR en Cupra, Volkswagen Polo GTI, Renault Clio RS, allen zijn een vergelijkbaar alternatief voor de Swift Sport. Allen aanzienlijk krachtiger dan de Suzuki met, op de Fransoos na, ook stuk voor stuk compleet anders van rijkarakter, want voorzien van een turbo. De Swift Sport beschikt nog over een atmosferische motor, een 1.6 liter viercilinder. Het devies is dus veel toeren draaien om te beschikken over maximaal vermogen. Toch is de Swift Sport niet buitensporig dorstig met een gemiddeld benzineverbruik van 6,4 l/100 km.

Snelheid
Met 136 pk en 160 Nm aan koppel accelereert de Swift Sport in 8,7 seconden naar de 100 km/h en kan hij een topsnelheid halen van 195 km/h. De eerdergenoemde concurrentie doet dat aanmerkelijk beter, maar die zijn dan ook veelal duizenden euro’s duurder dan de Japanner. Ter illustratie: de 150 pk sterke Ibiza FR heeft als goedkoopste van het rijtje een vanafprijs van € 22.595,-. De Swift Sport begint bij € 20.990,- met als standaarduitrusting onder meer een radio/CD/MP3-speler, cruise control, automatische airconditioning, elektrisch bedienbare ramen, sleutelloos starten en parkeersensoren achter.

Ook graag weten hoe de Suzuki Swift Sport rijdt? Momenteel maken wij in de heuvels van Barcelona de eerste kilometers met de auto, en nog voor het weekend kun je daarvan de eerste rijindruk lezen. De volledige rijimpressie volgt daarna.

Redactie
Door Redactie
20.990 euro voor Suzuki Swift Sport
20.990 euro voor Suzuki Swift Sport

Mis geen belangrijk Suzuki-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers