Autonieuws

Lexus hijst nieuwe GS-serie in sporttenue

Lexus heeft op de SEMA Autoshow in Las Vegas de GS 350 F Sport en de GS 450h F Sport gepresenteerd. Het blijft niet alleen bij een sportief uiterlijk, ook het onderstel is aangepast en is zijn twee sportstanden. Tevens komt de sportsedan met de meesturende achteras.

Wie de GS F SPORT ziet zal meteen doorhebben dat het een sportieve versie van dit model is. Lexus heeft de voor- en achterbumper gewijzigd, de grille een ander ontwerp gegeven en op de achterklep een subtiele spoiler gemonteerd. Ook de wielen zijn niet kinderachtig bemeten; de F Sport rust op liefst 19 inch donkergetint lichtmetaal. Binnenin ging Lexus ook niet over één nacht ijs. De sportieve inborst wordt bepaald door aluminium accenten en zwarte hemelbekleding, terwijl elektrisch verstelbare lederen stoelen de inzittenden onder alle omstandigheden op hun plek proberen te behouden.

Krachtig én zuinig
In Nederland levert Lexus enkel de GS 450h en dus ook alleen de GS 450h F Sport. Beide versies beschikken over dezelfde krachtbron. Er is dus niet getornd aan het origineel. De 3.5 liter V6 en twee elektromotoren wekken gezamenlijk 343 pk op en brengen de sedan in 5,9 seconden naar de 100 km/h. De (begrensde) topsnelheid bedraagt 250 km/h. Desondanks zou het gemiddelde verbruik niet boven de 6,3 l/100 km uit moeten komen.

Sportonderstel
Wel is de rijtechniek onder de loep genomen. Een sportonderstel met opnieuw afgestelde voor- en achterdempers, ondersteund door Adaptive Variable Suspension, moet alles in goede banen leiden. Bovendien zijn er twee demperkarakteristieken: één voor normaal – waarbij de nadruk op comfort ligt - en één voor een sportieve rijstijl. De GS 450h F SPORT wordt daarnaast nog voorzien van 356 millimeter grote remschijven voor.

Drive Mode Select System
Met het Drive Mode Select System kan de bestuurder kiezen uit vier standen; ECO, NORMAL, SPORT S en SPORT S+. Ze hebben elk een eigen karakteristiek voor de gasrespons, de automatische versnellingsbak en het motorvermogen. De standen maken het mogelijk te differentiëren tussen de milieuvriendelijke of juist de dynamische eigenschappen.

Vierwielbesturing
Net als de reguliere GS 450h is de F Sport uitgerust met vierwielsturing, door Lexus Dynamic Handling System (LDH) genoemd. Dankzij LDH reageert de auto directer op commando’s van de bestuurder en biedt het een meer betrokken rijgedrag. Het systeem meet voortdurend de snelheid, de stuurhoek en andere variabelen en berekent aan de hand daarvan de optimale stuurhoek van alle vier de wielen om de stabiliteit van de auto te verbeteren.

De Lexus GS 450h F Sport staat in het tweede kwartaal van 2012 bij de dealer. Prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.