Autonieuws

Lancia Thema & Lancia Voyager

Lancia Thema en Voyager hebben een prijs

De Chrysler 300 en Chrysler Voyager zullen in ons land leven onder de namen Lancia Thema en Lancia Voyager. Nog voor de jaarwisseling doen ze de showrooms aan voor prijzen vanaf respectievelijk 52.500 en 57.000 euro.

Lancia Thema en Voyager hebben een prijs

Begin december staat de nieuwe Lancia Thema, een Italiaans derivaat van de Chrysler 300, met drie verschillende motoren bij de dealer. De basismotor betreft een 3.6 liter Pentastar-V6 met 286 pk die we kennen uit de Jeep Grand Cherokee. Instappen kan dus vanaf 52.500 euro. Naast deze enige benzine zijn er twee dieselversies, beide een V6 gekoppeld aan een vijftraps automaat in tegenstelling tot de moderne achttraps automaat van de benzinevariant. De ene diesel levert 190 pk, de ander 239 pk. De lichtste is er vanaf € 55.500 euro, de sterkste heeft een vraagprijs van 60.500,-. In een later stadium voegt Lancia nog een V8 aan het leveringsprogramma van de Thema toe. Wanneer exact weet men nog niet.

Voyager
Van de Voyager, de vervanger van de Phedra, levert Lancia drie uitrustingniveaus (Gold, Platinum en Executive) met de keuze uit twee motoren. In de toekomst volgt er nog een hybridemodel, maar vooralsnog dus een benzine en een diesel, wederom twee zescilinder. Met een vermogen van 283 pk laat de benzineversie er geen gras over groeien. Daar hoort dan ook een stevig prijskaartje bij; 57.000 euro moet de Voyager 3.6 V6 kosten. De oliestoker met een cilinderinhoud van 2.8 liter heeft een vermogen van 163 pk en staat voor minimaal € 59.000,- in de boeken.

Redactie
Door Redactie
Lancia Thema en Voyager hebben een prijs
Lancia Thema en Voyager hebben een prijs
Lancia Thema en Voyager hebben een prijs
Lancia Thema en Voyager hebben een prijs

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers