Autonieuws

Toyota Prius C

Toyota Prius C alias Aqua onthuld

Toyota onthult in Tokyo de Pruis C alias Aqua. Ondanks dat wij in Europa dol zijn op alles waar Prius op staat gaat de C aan ons voorbij. Voor ons is Toyota in verwachting van de Yaris Hybrid.

Toyota Prius C alias Aqua onthuld

Naast de Prius en de Prius Wagon is de Toyota Prius C de derde en kleinste telg van Prius-familie. Qua formaat valt de benjamin onder de Auris Hybrid maar komt hij heel dicht in de buurt van de Yaris in. In lengte meet de benjamin zo’n vier meter en de wielbasis bedraagt 2,55 meter. Japan verwelkomt ermee een volwassen hatchback en noemt het model Aqua. In Amerika, waar de auto wel Prius C gaat heten, behoort het model tot de kleinere verkrijgbare auto’s.

Nieuwe techniek
De hybrideaandrijflijn in de Prius C is nieuw ontwikkeld en let nog meer op de kleintjes. De benzinemotor van de Prius C heeft een slagvolume van 1.5 liter. Het blok is 75 pk sterk en krijgt ondersteuning van een elektromotor met 61 pk. Een CVT zorgt wederom voor de overbrenging met uiteindelijk een verbruik dat onder de 3,0 l/100 km duikt.

Yaris Hybrid
De cijfers van de Prius C zijn waar wij het in Europa bijzonder warm van krijgen. Toch heeft Toyota besloten het model bij ons niet te voeren. Wij moeten tevreden zijn met de Yaris Hybrid. In de loop van 2012 komt hij deze kant op met een gelijke aandrijflijn als deze Prius C.

Redactie
Door Redactie
Toyota Prius C alias Aqua onthuld
Toyota Prius C alias Aqua onthuld

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers