Autonieuws

BMW laserlicht

Laserlicht verstoot LED, aldus BMW

Niet LED-, maar laserlicht is de toekomst volgens BMW. De Beierse fabrikant maakt lasertechnologie gebruiksklaar. Men zegt al een systeem klaar te hebben voor serieproductie. Koplampen die gebruikmaken van lasers in plaats van LED´s zijn daarom nog hooguit twee jaar van hun eerste serietoepassing verwijderd.

Laserlicht verstoot LED, aldus BMW

De BMW i8 wierp zich op als eerste kandidaat om de vernieuwende technologie te dragen, maar het is niet uitgesloten dat de Duitsers ze eerder al op een ander model aanbieden. Dus voor 2013, want dan wordt de i8 gelanceerd.

Waarom laser?
De lasers die BMW gebruikt genereren blauw licht dat vervolgens door een fosforschijf wordt omgezet in een zeer helder wit licht dat prettiger voor het oog is. Het is slechts een van de redenen om laserlicht als toekomstige lichttechnologie aan te wijzen. Naast (1000 keer) feller is laserlicht volgens BMW tevens honderd keer kleiner dan conventionele LED-verlichting en dubbel zo efficiënt. Bovendien zou laserlicht een gemiddelde levensduur hebben van 10.000 werkuren. Deuren naar nieuwe toepassingen worden zodoende geopend.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers