Autonieuws

Toyota 24 Uren van Le Mans

Ook Toyota doet weer Le Mans

Goed nieuws voor de 24 Uren van Le Mans. Naast Porsche keert ook Toyota terug in de meest befaamde circuitrace. En waar anders mee dan met een hybride-racer.

Ook Toyota doet weer Le Mans
Audi en Peugeot krijgen tijdens de 80ste 24 Uren van Le Mans onverwachte concurrentie van Toyota. De terugkeer van de Japanse fabrikant naar Circuit de la Sarthe krijgt een extra speciaal randje door aan de start te verschijnen met een hybride-racer. De hybride aandrijflijn wordt ontwikkeld door Toyota Motor Corporation in Japan en het chassis door collegatechneuten in Keulen.

Voorbereiding
Hoewel het racen blijft, kent Le Mans met de krachtige, zuinige diesels van Audi en Peugeot eigenlijk bij voorbaat al een winnaar. Toyota zou daarin wel eens verandering in kunnen brengen. Hybrideauto’s staan bekend om hun volledige trekkracht bij stationair toerental. Daar kunnen zelfs sterke diesels niet aan tippen. Echter Le Mans kent aardig wat recht stukken waarbij gigantische snelheid worden bereikt. En dat is doorgaans niet de sterkste kant van een hybride-aandrijflijn. Gelukkig heeft Toyota nog even de tijd om zich hierop voor te bereiden. Daarvoor heeft het zich ook ingeschreven voor de 2012 FIA World Endurance Championship. Oefening baart immers kunst.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers