Autonieuws

Chevrolet gaat deelnemen aan het WTCC

Chevrolet Europe neemt in 2005 deel aan het FIA Wereldkampioenschap voor Toerwagens (WTCC). Als basis heeft Chevrolet de Nubira genomen. De officiele premiere van de auto was op de Salon van Parijs.

De aankondiging komt minder dan een week na het nieuws dat Chevrolet in West-Europa zal beginnen met het op de markt brengen van een modelreeks die hoofdzakelijk gebouwd wordt door GM Daewoo Auto & Technology (GM Daewoo) in Korea, een strategie die al eerder met succes werd toegepast in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Zuid-Afrika en, recent nog, in Centraal- en Oost-Europa.
 
Nubira
Drie Chevrolets Nubira (in sommige markten verkocht als Lacetti) zullen worden ontwikkeld, gebouwd en ingeschreven in het kampioenschap in 2005 door het bekende Britse RML team (voorheen Ray Mallock Limited).
 
WTCC
Het WTCC vervangt het huidige Europese Kampioenschap voor Toerwagens (ETCC) en het kampioenschap zal voor het eerst verreden worden in tien landen in Europa, Latijns Amerika en China.
 
Tests
De roll-out van het eerste prototype is voorzien in december. De eerste echte Chevrolet WTCC toerwagen zal dan aan een hele reeks tests op verschillende circuits in Europa worden onderworpen. De coureurs zullen in een later stadium worden bekendgemaakt.
 
Media-offesief van Chevrolet
De beslissing van het ETCC om buiten de landsgrenzen van Europa actief te worden valt samen met de plannen van Chevrolet om GM’s wereldwijde „instapmerk“ merk te worden. Het nieuwe WTCC biedt dan ook uitgebreide mogelijkheden om media en autosportfans over de gehele wereld te bereiken.
 
Programma
Het WTCC-seizoen start voorlopig in Italië (Monza, 10 april), en gaat vervolgens naar Frankrijk (Magny-Cours, 1 mei), het Verenigd Koninkrijk (Silverstone, 15 mei), de Tsjechische Republiek (Brno, 29 mei), Mexico (26 juni), België (Spa-Francorchamps, 22 juli), Duitsland (Oschersleben, 28 augustus), Turkije (Istanboel, 18 september) en Spanje (Valencia, 2 oktober). De seizoensfinale vindt plaats op het stratencircuit van Macau in de volksrepubliek China op 20 november.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Chevrolet Nubira wordt Cruze

Autonieuws
Nieuwe Chevrolet Nubira wordt Cruze
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Nubira in besneeuwd Oostenrijk

Spyshots
Nieuwe Chevrolet Nubira in besneeuwd Oostenrijk
> Artikel lezen

Prijs Lacetti en Nubira diesel bekend

Autonieuws
Prijs Lacetti en Nubira diesel bekend
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica

Spyshots
Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.