Autonieuws

Honda NSX

Filmdebuut voor opvolger Honda NSX?

Binnenkort draait er een nieuwe superheldenfilm in de bioscopen en daarin een opvallende rol voor een mysterieuze sportwagen van Acura, het submerk van Honda. Is dit dan de langverwachte opvolger van de legendarische NSX?

Filmdebuut voor opvolger Honda NSX?

AutoExpress legde deze beelden vast op de set van “The Avengers”, oorspronkelijk een heldenstrip van Marvel Comics, maar begin mei 2012 te zien op het witte doek. Acteur Robert Downey Jr. speelt daarin de wapenindustrieel Tony Stark als diens alter ego “Iron Man”. Reed Stark, wanneer hij eens niet de held uithangt in eerder films in een Audi R8, in The Avengers lijkt zijn vaste vervoer een Acura te zijn die wij niet kennen. Met de knipperlichtgeruchten rondom een nieuwe supersportwagen van Honda zou deze auto zodoende wel eens kunnen hinten naar de opvolger van de NSX. Honda zelf ontkracht deze speculaties en weidt zich er niet over uit. En zeggen ze soms niet dat zwijgen toestemmen is?

Hybride-V6
Ook zonder deze beelden worden de verhalen rond een spectaculaire Honda steeds sterker. Honda’s CEO Takanobu Ito liet immers eerder al doorschemeren graag een opvolger van de NSX te zien. Daar bleef het bij, maar ingewijden lijken ook steeds met concrete informatie over die auto naar buiten te treden. Zo zou de auto voorzien zijn van een krachtige V6 gekoppeld aan een elektromotor – en dus geen V10 zoals daarvoor werd gedacht. Een hybride past in ieder geval beter in het plaatje van het huidige Honda. Bovendien zou de sportauto ermee over vierwielaandrijving beschikken, want beide motoren zouden ieder een aandrijfas voor rekening nemen.

Redactie
Door Redactie
Filmdebuut voor opvolger Honda NSX?
Filmdebuut voor opvolger Honda NSX?

Mis geen belangrijk Honda-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers