Autonieuws

LA Auto Show decor voor nieuwe Ford Kuga

Vanaf 18 november opent de LA Auto Show zijn deuren en een van de nieuwkomers die daar staat is de nieuwe Kuga. Ford heeft dit bevestigd. Rijden kan in de loop van volgend jaar.

De nieuwe Kuga is na de Focus het tweede model dat onder de noemer “One Ford’ vermarkt gaat worden. Dit houdt in dat de auto in alle landen waar Ford actief is dezelfde is. Hooguit worden er aanpassingen doorgevoerd aan bijvoorbeeld het onderstel dat specifiek afgestemd wordt op de smaak van een bepaald continent. Maar exterieur, interieur, motoren en ook de uitrusting komen grotendeels overeen. Uiteraard heeft Ford voor deze tactiek gekozen om kosten te sparen.

Vertrek Concept
Over het uiterlijk van de nieuwe Ford Kuga gesproken. Dat zal nauwelijks afwijken van de in Detroit getoonde Vertrek Concept. Die is een slag groter dan onze Kuga, maar in vergelijk met de in Amerika geleverde Escape juist kleiner. En Ford’s nieuwe crossover moet beide vervangen. Vandaar.

Breder motorpalet
Motorisch leunt het model meer op wat we in Europa gewend zijn: compacte viercilinders met turbotechniek. Het motorprogramma zal een 1.6 en 2.0 liter beslaan, beide als Ecoboost of TDCi. Twee keer zoveel keus dus als nu het geval is wat de nieuwe Kuga ongetwijfeld populairder zal maken. Om ontwenningverschijnselen te voorkomen geeft Ford de Amerikanen ook nog een 2.5 liter. Hier kunnen we deze motor vergeten.

Gerelateerde artikelen

Ford Kuga visueel en technisch opgefrist

Autonieuws
Facelift Ford Kuga vooral technisch van aard
> Artikel lezen

Ford presenteert gefacelifte Escape annex Kuga

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford maakt beginnetje met nieuwe Kuga

Spyshots
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.