Autonieuws

Nissan Juke-R

Nissan propt de GT-R in de Juke

Nadat dochtermerk Infiniti onlangs al met de gekietelde FX by Sebastian Vettel op de proppen kwam, presenteert Nissan nu uit eigen koker de Juke-R. Feitelijk komt het erop neer dat het een GT-R in Juke-maatpak betreft.

Nissan propt de GT-R in de Juke

Verbrede wielkasten, de ferme voor- en achterbumper en een speciale dubbele achtervleugel. Het mag duidelijk zijn, dit is geen doorsnee crossover. Verre van dat zelfs. De Nissan Juke-R is eigenlijk een Juke die denkt dat hij een GT-R is. Dat is hij feitelijk ook. Want de 3.8 liter V6-twinturbo in het vooronder is afkomstig van de GT-R en ook de zestrapsautomaat. De voor- en achteras zijn met elkaar verbonden via een eveneens van de GT-R afkomstige, maar licht aangepaste aandrijfas. Rusten doet de Juke-R op 20 inch grote RAYS-wielen van gesmeed aluminium.

FIA
Ook het interieur van de Juke-R heeft nog maar weinig weg van de Juke in de Nissan-showroom. Het dashboard is aangepast om plaats te maken voor de vele meters, tellers en het 7 inch display uit de GT-R. De opvallende middenconsole van de Juke, geïnspireerd op de brandstoftank van een motorfiets, is behouden gebleven. De rest van het interieur doet alleen maar denken aan dat van een raceauto met aan boord een rolkooi, racekuipen en vijfpuntsgordels. De aankleding voldoet overigens aan de veiligheidseisen van de autosportfederatie FIA.

Niet te koop
De Juke-R is nog in ontwikkeling en ook al is deze unieke crossover straks klaar, Nissan heeft niet de intentie om de auto in productie te nemen. Wel is de R volgens straatlegale eisen gebouwd en zal het na afronding aan diverse praktijktests onderworpen worden. Deze staan gepland in november.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nissan propt de GT-R in de Juke
Nissan propt de GT-R in de Juke
Nissan propt de GT-R in de Juke
Nissan propt de GT-R in de Juke

Zoeken

Merk- & modeldossiers