Autonieuws

Ruime Nissan Tone voor sportieve jonge ouders

De Nissan Tone, die als neefje van de Renault Modus kan worden gezien, is tijdens de Salon van Parijs onthuld. De Tone is nog een conceptcar maar verwijst heel duidelijk naar het definitieve model dat in 2005 op de markt zal komen.

Het ontwerp van de Tone ziet er uit als een productierijpe auto. Nissan presenteerde de auto echter als een concept maar aangezien de auto begin 2005 al in productie zal worden genomen zal Nissan weinig veranderen aan de Tone. De LED-verlichting in de koplampen en achterlichten zal mogelijk verdwijnen maar verder is het ontwerp herkenbaar als een Nissan. De voorkant heeft de grille van de Murano en de koplampen van de Micra
 
Jonge sportieve rijders
Tijdens de introductie liet Nissan heel duidelijk naar voren komen dat de Tone een auto is voor jonge ouders die hun sportieve rijstijl graag behouden willen. Je krijgt dus kinderen en hebt behoefte aan meer ruimte maar wilt wel graag sportief blijven rijden. Volgens Nissan spelen ze hierop in met de Tone die veel rijplezier combineert met veel ruimte. Dat er aan de sportieve rij-eigenschappen gewerkt is blijkt wel uit de gegevens. Zo heeft men er alles aangedaan om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden en heeft Nissan sportstoelen gemonteerd.
 
Ruim
Dat de Tone best ruim is blijkt uit de afmetingen. De Tone is 4 meter lang en heeft een wielbasis van 2,60 meter en heeft daarmee een wielbasis die slechts 25 mm korter is dan de X-TRAIL. Het interieur moet plaats bieden aan 5 personen waarbij de combinatie twee volwassenen en drie kinderen het meest voor de hand ligt. Het dashboard is futuristisch van vorm maar ziet er niet vreemd uit. Het dashboard kan gerust zo in de productieauto worden gemonteerd. Het dashboardkastje is voorzien van een tissue dispenser en op diverse plaatsen zijn opbergvakjes aanwezig. Voor veel licht in het interieur heeft Nissan twee glazen dakpanelen gemonteerd.

Gerelateerde artikelen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Jarige jobs trakteren zichzelf op Nissan GT-R50 by ItalDesign

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.