Autonieuws

Peugeot 4008

Niet voor Nederland: Peugeot 4008

Met de onthulling van de Peugeot 4008 krijg je het gevoel dat de Fransen compleet de tel kwijt zijn. 4008 suggereert een opvolger voor de 4007, maar in tegenstelling daarop komt de 4008 juist onder de 4007 in het gamma. Maar daar hebben we de 3008 toch al?

Niet voor Nederland: Peugeot 4008
De 4008 is heel moeilijk te positioneren. Hij is namelijk op enkele cm´s na exact even groot als de 3008. En hij bedient ook hetzelfde segment. Sterker nog, de 4008 is gebaseerd op de Mitsubishi ASX, concurrent van de 3008. Snap jij het nog?

Franse looks
Hoe dan ook, compacte SUV´s annex crossovers zijn een behoorlijke rage in Europa, maar ook in China en Rusland. En in dat licht gezien is Peugeot slim bezig om hier flink marktaandeel te gaan behalen. Dat lijkt met de 4008 geen enkel probleem te worden. Aan de buitenzijde heb je ditmaal het raden naar de Japanse roots. De nieuwe stijlkenmerken van het merk zijn prominent op de SUV aanwezig, met het zwevende radiatorrooster, de stoere koplampen met LED-dagrijlichten en de drie LED-streepjes in de achterlichtblokken. De beschermingsstrips op de drempels, de ruim bemeten wielkasten en de opvallende velgen zijn stoere elementen.

Interieur
De binnenzijde is volgens Peugeot opgewaardeerd een met zwart gelakte middenconsole, sfeerverlichting en een dashboard in een zacht aanvoelende kunststof.

Niet voor Nederland
Helaas heeft Peugeot Nederland besloten de 4008 niet naar ons land te halen. Het Franse model wordt uitsluitend leverbaar met dieselkrachtbronnen in combinatie met vierwielaandrijving - een weinig populaire aandrijflijn voor de Nederlander. Wij moeten hier het dus met de Franse evenknie, de Citroen C4 Aircross doen. Ook geen straf.
Redactie
Door Redactie
Niet voor Nederland: Peugeot 4008

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers