Autonieuws

Hyundai Veloster

DCT-transmissie voor Hyundai Veloster

Een automaat met dubbele koppeling doet zijn intrede op de Hyundai Veloster. De bijzonder gelijnde coupé is daarmee de eerste Hyundai die gebruikmaakt van deze nieuwe techniek die de autobranche meer en meer begint te domineren.

DCT-transmissie voor Hyundai Veloster
Voor een meerprijs van € 1.995,- koppelt Hyundai de 1.6 GDI-motor (140 pk) aan de nagelnieuwe DCT-transmissie. Deze zestraps automaat met dubbele koppeling moet supersnel en vloeiend schakelen. Vreemd genoeg heeft de bak – in tegenstelling tot de DSG van Volkswagen - echter geen voordelen wat prestaties betreft. Sterker nog, de Veloster wordt er minder snel op. Met handgeschakelde zesbak is in 9,8 seconden naar 100 km/h te sprinten, maar met de DCT aan boord noteert de Veloster 10,3 seconden. De topsnelheid is met 200 km/h wel bijna gelijk. Helaas is ook het verbruik toegenomen van 5,6 naar 6,4 l/100 km. Ook daar scoort Volkswagen juist beter.
 
Redactie
Door Redactie
DCT-transmissie voor Hyundai Veloster
DCT-transmissie voor Hyundai Veloster

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers