Autonieuws

Venturi Fétish: Sportauto met elektromotor

Tijdens de Salon van Geneve 2002 presenteerde Venturi de Fétish, een conceptcar die werd aangedreven door een elektromotor. Tijdens de Salon van Parijs 2004 presenteerde Venturi vandaag het productiemodel van de Fétish.

De Venturi Fétish is de eerste productie sportauto met een elektromotor. Waar de meeste elektroauto´s niet mooi zijn om te zien heeft Venturi juist z´n best gedaan om de auto een sportieve uitstraling te geven, en dat is gelukt. De Venturi Fétish heeft sportieve lijnen en ziet er zelfs een beetje uit als een Lotus Elise of een Opel Speedster.

Snelle acceleratie, tegenvallende top
De prestaties van de Fétish liegen er niet om. De auto sprint naar 100 km/h in slechts 4,5 seconden. Helaas licht de topsnelheid niet hoger dan 170 km/h. Om op te laden heeft de Fétish 10 minuten nodig waarna er weer 16 kilometer gereden kan worden. Met een volledig volle accu kan 350 km gereden worden.

Carbon
Het gewicht van de Fétish is zonder de batterijen slechts 750 kg. Helaas kun je dan niet rijden dus komt het totaalgewicht inclusief de accu´s uit op 1.100 kg. Het chassis is opgetrokken uit carbon en de motor ligt direct achter de cockpit. Hierdoor is een ideale gewichtsverdeling mogelijk gemaakt.

Duur
Aangezien de Fétish als productiemodel op de Salon van Parijs is onthuld heeft Venturi ook de prijzen bekend gemaakt. Niet schrikken want de Fétish wordt geleverd vanaf € 540.00,- inclusief belastingen. Hoeveel het in Nederland exact zal zijn is niet bekend maar dat de Fétish duur is moge wel duidelijk zijn.

Gerelateerde artikelen

Elektrisch buggiën met de Venturi America

Autonieuws
Elektrisch buggiën met de Venturi America
> Artikel lezen

Venturi VBB-3 EV: op naar 600 km/h!

Autonieuws
Venturi VBB-3 EV: op naar 600 km/h!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.