Autonieuws

Ford rekent af met parkeerdeukjes

Ford heeft iets nieuws: een automatisch uitklapbare rubberen strip die bij het openen van het portier kleine parkeerdeukjes tegengaat aan zowel de eigen auto als die van een ander. Ford noemt het Door Edge Protector, wij noemen het briljant!

Het is zonder meer een van de grootste ergernissen van de (fanatieke) automobilist. Bijvoorbeeld na het boodschappen doen bij de lokale buurtsuper parkeerdeukjes ontdekken op de door jouw zo uitstekend verzorgde vierwieler terwijl de veroorzaker hem is gevlogen zonder naam en toenaam achter te laten. Maar onder andere ook je bloedeigen kroost kun je wel achter het behang plakken als ze bij het uitstappen weer eens allesbehalve dociel het portier hebben opengeworpen.

Werking
Spuuglelijk zijn al die kleine putjes of krassen in de flank van de auto, maar repareren doe je doorgaans niet want dat kost klauwen met geld. De optieprijs is nog niet bekend, maar Ford’s innovatieve Door Egde Protector is vast een stuk goedkoper dan een herhaaldelijke spuitbeurt bij de schadehersteller. Hoe het systeem werkt? Daar kunnen we vele woorden aan besteden, maar beter dan de bijgesloten video zouden we het toch niet kunnen uitleggen.

Hadden we al gezegd hoe simpel, doeltreffend als briljant Ford´s Door Edge Protector is? Vanaf januari is het verkrijgbaar op de Focus. Andere Fords zullen ongetwijfeld volgen.

Gerelateerde artikelen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.