Autonieuws

BMW X4

Bevestigd: Er komt een BMW X4!

Norbert Reithofer heeft bevestigd dat er een BMW X4 komt. De CEO van de BMW Groep heeft zelfs al enkele cijfermatige details bekend gemaakt van deze sportieve carrosserievariant van de X3.

Bevestigd: Er komt een BMW X4!

Je zou het bijna geen toeval meer kunnen noemen; terwijl Land Rover laat weten de Evoque en Evoque Coupé in de showroom te hebben gezet, bevestigt de opperbaas van BMW AG dat de kogel rond de komst van de X4 door de kerk is.

Opkomend segment
Vanaf nu kunnen we dus serieus rekening gaan houden met een nieuw segment in de automobielbranche. Naast BMW werkt namelijk ook Mercedes-Benz achter de schermen aan een crossover met coupéachtige designtrekjes. In 2014 zou die vermeende GLC-klasse op basis van de GLK er moeten komen. Ook de X4 verwachten we rond die periode, al houdt BMW daarover zijn mond nog stevig dicht.

Praktische SUC
De toekomstige X4 mag dan een soort coupé van de X3 zijn, de Beierse Sport Utility Coupé beschikt in tegenstelling tot de Evoque Coupé wel over vier portieren. BMW wil een gedramatiseerde, compacte lifestylecrossover teweegbrengen, maar daarbij de praktische kant niet uit het oog verliezen. Net als de X6 dus en daarmee is eigenlijk ook meteen voldoende gezegd over de designrichting van de X4.

Motoren
De X4 zal in ieder geval 4,65 meter lang zijn vertelde Reithofer, over een bagageruimte beschikken van 500 liter en hetzelfde motorenpalet bevatten als de X3. Kijkend naar het huidige palet van de X3 betekent dit de xDrive20d met 184 pk als instapper bij de diesels en de xDrive28i als voordeligste benzine. Vooralsnog is die laatste nog een zescilinder, maar met de opkomst van de gelijkgenaamde viercilinder turbomotor zal dat tegen de tijd dat de X4 wordt gelanceerd geheid anders zijn.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk BMW-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers