Autonieuws

Aston Martin Vanquish S

Supersnelle Aston Martin Vanquish S

Aston Martin heeft de snelste productie-Aston Martin ooit gepresenteerd tijdens de Salon van Parijs. De Aston Martin Vanquish S V12 heeft een vermogen van 520 pk en sprint in 4,8 seconden naar 100 km/h.

Supersnelle Aston Martin Vanquish S

De topsnelheid van de Vanquish S V12 ligt boven de 320 km/h en is daarmee de snelste productie-Aston Martin ooit. Voor de aandrijving zorgt de bekende 6.0 V12 maar deze levert nu een vermogen van maar liefst 520 pk (standaard 460 pk) bij 7.000 tpm. Het koppel van 577 Nm komt vrij bij 5.800 tpm.

Gewijzigd exterieur
Het exterieur van de Vanquish S is herkenbaar aan een grotere luchtinlaat aan de voorkant en een aangepast achterklep met geintegreerde spoiler. De grotere luchtinlaat zorgt voor meer koeling van de motor, de achterspoiler verbeterd de neerwaartse druk en daarmee de wegligging.

Technische aanpassingen
Daarnaast heeft Aston Martin de wegligging aangepast door toepassing van een andere vering, demping en staat de Vanquish S snel stil dankzij aangepast schijven en remmen. De stuurinrichting is zo aangepast dat er nu nog 20% directer gestuurd kan worden.

Licht aangepast interieur
Het interieur ademt een sfeer van sportiviteit en luxe uit. De materialen zijn uiteraard van de hoogste kwaliteit. Kleine details onderscheiden de Vanquish S van de ´standaard´ Vanquish. Een aantal aluminium accenten bijvoorbeeld geven net een iets sportievere look.

Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Supersnelle Aston Martin Vanquish S
Supersnelle Aston Martin Vanquish S
Supersnelle Aston Martin Vanquish S

Zoeken

Merk- & modeldossiers