Autonieuws

Auto van het Jaar 2011

Kandidaten Auto van het Jaar 2012 bekend

De 35 kandidaten voor de Auto van het Jaar 2012 verkiezing staan vast. Een lange lijst waarbij nog heel veel kan gebeuren. Maar er is meer te melden.

Kandidaten Auto van het Jaar 2012 bekend
Voor het eerst zal de uitslag van de Auto van het Jaar verkiezing niet november bekend worden gemaakt, maar in maart, aan de vooravond van de Autosalon van Genève. Volgens Autovisie worden daarbij de laatste enveloppen live opgemaakt en zal de winnaar op de Autosalon van Genève de prijs in ontvangst nemen.

Grote kanshebbers
Maar goed, zover is het nog niet. Eerst zal de jury zich nog moeten buigen over de 35 kandidaten die het geselecteerd heeft. En daar zitten natuurlijk weer behoorlijke kanshebbers bij. Wat dacht je van de nieuwe Fiat Panda, de nieuwe Kia Rio, de nieuwe Toyota Yaris en de Volkswagen Up!. Stuk voor stuk auto´s die al op voorhand de titel zouden kunnen dragen. Maar vlak ook de Opel Ampera en Chevrolet Volt niet uit, dat zijn immers waardige opvolgers van de afgelopen jaar verkozen Nissan Leaf. 

Voor de volledigheid de gehele lijst met genomineerden:
Audi A6, Audi Q3, BMW 1 Serie, BMW 6 Serie, Chevrolet Aveo, Chevrolet Orlando, Citroën DS4, Citroën DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Honda Civic, Hyundai i40, Hyundai Veloster, Kia Picanto, Kia Rio, Lancia Ypsilon, Lexus GS, Mazda CX-5, Mercedes B-klasse, Mercedes ML-Klasse, Mercedes SLK, Opel Ampera/Chevrolet Volt, Opel Zafira Tourer, Peugeot 508, Peugeot 3008 HYbrid4, Porsche 911, Range Rover Evoque, Renault Kangoo Z.E, Renault Fluence Z.E, Ssangyong Korando, Toyota Verso-S/Subaru Trezia, Toyota Yaris, Volkswagen Beetle en Volkswagen Up!.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers