Autonieuws

SsangYong onthult zijn eigen Soul

SsangYong zoekt de makkelijkste wegen op om weer gezond te worden. Dit is de XIV 1 Concept, wederom een model voor het populaire crossover-segment en bedoelt om straks een model onder de Korando te vormen.

Bij Kia is de Soul onverhoopt weggecijferd door de Sportage, maar bij SsangYong zou zo’n model prima naast de Korando kunnen leven, zo blijkt uit de XIV 1 Concept die wel heeft veel wegheeft van de Kia Soul. Met een lengte van 4,10 meter, breedte van 1,83 meter en een hoogte 1,59 meter zijn zelfs de buitenmaten nagenoeg overeenkomstig. 

Interface
Opvallend, zeker voor een SsangYong, zijn de portieren die tegenovergesteld aan elkaar openen om toegang te krijgen tot het naar eigen zeggen riante interieur. In een bepaalde mate is het interieur flexibel in te delen omdat de stoelen 360 graden kunnen ronddraaien. Op deze manier is ook een 1+3 opstelling mogelijk. Het dashboard is zoveel mogelijk vrijgehouden van knoppen. De bediening van verschillende functies gaat voornamelijk via het grote centrale display dat een user interface voor de gebruiker vormt en waaraan de XIV zijn naam ontleent. XIV staat namelijk voor “eXciting user Interface Vehicle”.

Geen poespas
Dat de XIV 1 zeker geen vingeroefening is blijkt wel uit de beschikbare krachtbronnen. Geen geavanceerde aandrijflijnen, maar gewoon een ‘ouderwetse’ verbrandingsmotor. Er is keus uit een benzine- of een dieselversie, beide met een inhoud van 1.6 liter en gekoppeld aan een handbak of een automaat. Voorwielaandrijving is standaard, vierwielaandrijving is mogelijk. Het duidt er allemaal op dat SsangYong concrete plannen met het model heeft.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe SsangYong Rexton is zowaar te pruimen

Autonieuws
> Artikel lezen

SsangYong Korando opnieuw onder het mes

Autonieuws
> Artikel lezen

SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève

Autonieuws
SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève
> Artikel lezen

SsangYong varieert op nieuwe Tivoli

Autonieuws
SsangYong varieert op nieuwe Tivoli
> Artikel lezen

Prijzen SsangYong Tivoli bekendgemaakt

Autonieuws
SsangYong Tivoli
> Artikel lezen

SsangYong reist met twee SUV's naar Frankfurt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.