Autonieuws

Mercedes-Benz C-Coupe DTM

Mercedes-Benz profiteert van C-Coupe in DTM

Mercedes-Benz kiest net als Audi voor haar kleinste coupe in de strijd naar de DTM-titel. En dat gevecht lijkt met de terugkeer van BMW in het Duitse toerwagenkampioenschap heftiger en interessanter dan ooit te worden.

Mercedes-Benz profiteert van C-Coupe in DTM
BMW keert na lange tijd terug in het DTM, Audi zal aan de start verschijnen met een verbeterd kanon op basis van de gefacelifte A5 en Mercedes-Benz baseert hun nieuwe DTM-wagen op de C-klasse Coupé die begin deze zomer debuteerde. De drie bekendste Duitse merken in de hoogste Duitse toerwagenklasse en met ieder een nieuw wapen, dat kan alleen maar een spectaculair DTM-seizoen worden.

Vijfhonderd paarden
Technisch komen de DTM-modellen van 2012 relatief veel met elkaar overeen. Zo wordt het chassis uitgewisseld en zijn veel andere onderdelen eveneens gelijk. De 500 pk sterke V8 krachtbron van de Mercedes-Benz valt echter niet onder die reglementen. De vier liter grote achtcilinder levert een koppel van 500 Nm en moet daarmee in staat zijn de 1.050 kilogram wegende coupé vleugels te geven.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Mercedes-Benz profiteert van C-Coupe in DTM
Mercedes-Benz profiteert van C-Coupe in DTM

Zoeken

Merk- & modeldossiers