Autonieuws

Volkswagen overdondert met 6 up!-concepts

Met de Volkswagen up! maakt Volkswagen een stevige intrede in het A-segment. De komst van de reguliere driedeurs hatchback wordt tijdens de IAA echter kracht bijgezet door zes additionele studiemodellen die de familie van de up! afbakenen.

GT up! & buggy up!
Laten we beginnen met de GT up! die de sportieve broer representeert. Hierbij moet je niet alleen denken aan optisch ‘geweld’, Volkswagen geeft te kennen dat een 100 pk sterke krachtbron denkbaar is. Dat moet op het leeggewicht van 900 kilogram toch voor wat spanning kunnen zorgen. Voor nog meer avontuur heeft de up! een Hawaiiaanse broer; de buggy up! Het model ligt het verst van productie af, maar oogt dankzij het gemis van dak en portieren, fors 18 inch lichtmetaal en zijn felle kleur het frivoolst. Dit is de versie die we willen Volkswagen!

Cross up! & up! azzura sailing

Eveneens niet vies van wat actie zijn de cross up! en up! azzura sailing. Eerst genoemde is een vijfdeursversie die vooral voor Zuid-Amerikaanse landen een interessante auto kan zijn. Dikkere bumpers, 15 millimeter meer bodemvrijheid en 16 inch velgen geven de auto een robuuste uitstraling. Dat kan niet gezegd worden van de up! azzura sailing die door zijn open carrosserie juist een luxe uitstraling heeft gekregen. Dit wordt nogmaals versterkt door het fraaie houtwerk aan de binnenzijde waarmee het model perfect in de watersportwereld past.

Eco up! & e-up!
Hoewel de compacte up! van zichzelf redelijk efficiënt is laat Volkswagen middels de twee milieubewuste broers, de e-up! en eco up!, zien dat het nog beter kan. Laatstgenoemde wordt voor de gelegenheid uitgerust met een 68 pk sterke 1.0 liter driecilinder op aardgas. De driecilinder krijgt hulp van de laatste BlueMotion-technologiën en haalt daarmee een CO2-uitstoot van 79 g/km. Het verbruik komt daarmee op 2,5 kilogram aardgas per 100 kilometer. Geheel emmisievrij is de e-up! die over een volledig elektrische aandrijving beschikt. Daarin staat een 60 kW sterke elektromotor centraal staat die de compacte hatch een topsnelheid van 135 km/h geeft. Dankzij de 18 kWh accucapaciteit beschikt de e-up! overigens over een bereik van maximaal 130 kilometer. In tegenstelling tot de meeste van deze gepresenteerde up!´s heeft Volkswagen van de e-up! al aangegeven dat deze in 2013 ook daadwerkelijk op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Up! GTI: lekker vlot karretje

Autonieuws
Up! GTI: lekker vlot karretje
> Artikel lezen

Volkswagen e-up! enkel met handig abonnement te bestellen

Autonieuws
Volkswagen e-up! enkel met handig abonnement te bestellen
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Up! met turbomotor

Autonieuws
Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!
> Artikel lezen

Volkswagen Up! GTI kan besteld worden

Autonieuws
> Artikel lezen

Anderhalve centimeter erbij voor gefacelifte Cross Up!

Autonieuws
Anderhalve centimeter erbij voor gefacelifte Cross Up!
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Volkswagen Up!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.