Autonieuws

Vernieuwde Renault Twingo meteen ook als RS

De vernieuwde Renault Twingo gaat natuurlijk ook nog eens door de handen van de Sport-afdeling van het merk. Daarbij werd echter enkel uiterlijk grondig herzien.

Technisch bleef alles dus bij het oude. Dat betekent dat de amper 1.050 kg wegende stadsrakker nog altijd wordt aangedreven door een atmosferische 1.6 liter benzinemotor die 133 paarden achter de hand houdt. Een dergelijk vermogen is goed voor een top van 200 km/h en een sprinttijd naar 100 km/h in minder dan 9,0 seconden.

Formule 1
Aan de buitenzijde is de Twingo RS behoorlijk bijgespijkerd. De voorbumper heeft nu een splitter die volgens Renault helemaal gebaseerd is op die uit de Formule 1. En in de achterste wielbogen zitten nu luchtdoorstroomopeningen. Ze worden bovendien gevuld door nieuwe 16 inch wielen. Wie wil kan nu een pakketje bestellen waarbij de splitter, spiegels en de achterspoiler zijn uitgevoerd in antraciet. En natuurlijk blijft de karakteristieke blauw/witte Gordini-kleurencombinatie ook nog steeds leverbaar.

Geel stiksel
Aan de binnenzijde wordt de bekleding afgewerkt met geel stiksel. Je vind ze in het stuur, de stoelen en de dashboardafdekking. De middenconsole en het instrumentarium zijn dan weer afgewerkt in glanzend zwart terwijl wit z’n intrede doet voor de bovenzijde van het stuurwiel, de verticale strepen op de sportstoelen en de omlijsting van de toerenteller.

Gerelateerde artikelen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Renault’s nieuwe pocket rocket, de Twingo RS

Spyshots
Renault Twingo RS
> Artikel lezen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.