Autonieuws

Skoda MissionL

Skoda MissionL realiteit in 2012

Skoda heeft op de IAA het doek getrokken van een designconcept met de naam MissionL. De komst van het studiemodel was ons inmiddels bekend, maar aan details ontbrak het nog. Die hebben we nu.

Skoda MissionL realiteit in 2012
De MissionL is een conceptcar die nauw aanleunt tegen het definitieve design van een compacte sedan die volgend jaar op de markt komt. Het bedrijf kondigt die aan als z’n zesde modelreeks en dat is enigszins verwarrend aangezien het de Octavia al in het gamma heeft. We verwachten dan ook dat de nieuwe Octavia nog iets zal groeien om ruimte te bieden aan deze nieuweling.

Zuivere vormen
De MissionL zal verkocht worden op alle markten waar Skoda actief is, met inbegrip van China en Rusland. Het koetswerk moet met z’n zuiver gevormde vlakken en scherp getekende lijnen dan ook aan een brede smaak voldoen. De voorzijde biedt een nieuwe interpretatie van typische Skoda stijlelementen. Het nieuwe logo prijkt nu op de afgeronde neus van de motorkap. Het radiatorrooster met verticale lamellen is met chroom omlijst en de klaverbladachtige opstelling van de koplampen verleent de voorzijde een herkenbare look. Volgens Skoda zijn de scherpe lijnen in het glasoppervlak van de lichtblokken een verwijzing naar het vakmanschap van Tsjechische glasslijpers. Verwijzingen die volgens de fabrikant op nog tal van plaatsen in het koetswerk terugkomen. Aan de achterzijde op de flanken bijvoorbeeld vormen drie lijnen in het koetswerk net voor de achterlichten een fijn uitgewerkte driehoek, die doet denken aan geslepen glas. Het witte lichtvlak van de achterlichten, omrand door de typische rode C-vorm, kreeg eveneens een zachte kristalachtige structuur.

Glazen dak
Het interieur schuilt onder een zwart transparant glazen dak. Het straalt een luchtige elegantie uit. De cockpit wekt dankzij de horizontale vormgeving een ruime indruk. Het instrumentenpaneel, de stoelbekleding en het stuur zijn tweekleurig afgewerkt in wit en beige, wat voor een jeugdige touche zorgt. De textielbekleding van de deurpanelen wordt van achteren uit verlicht. De structuur van de bekleding herinnert opnieuw aan geslepen kristal en brengt het glasthema in het interieur.
Redactie
Door Redactie
Skoda MissionL realiteit in 2012
Skoda MissionL realiteit in 2012
Skoda MissionL realiteit in 2012
Skoda MissionL realiteit in 2012
Skoda MissionL realiteit in 2012
Skoda MissionL realiteit in 2012

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers