Autonieuws

Dit is de driedeurs Kia Rio

Dat er ook een driedeurs versie van de nieuwe Kia Rio kwam was al aangekondigd. Maar het ontbrak ´em nog aan de eerste beelden. Die kunnen we je nu ook tonen.

We hebben inmiddels al uitgebreid met de nieuwe Kia Rio kennis kunnen maken en waren zeer enthousiast. Met veel belangstelling hebben we dan ook uitgekeken naar de driedeurs versie. Als Kia het concept van de Picanto zou hanteren moest die een nog sportievere look krijgen. Dat is niet het geval. Niet dat de driedeurs versie geen dynamische look heeft, maar wij hadden simpelweg iets meer verwacht. Een goede reden voor Kia´s accessoiresafdeling om hier nog wat aandacht aan te schenken.

Vier motoren
Wat details betreft is de 3-deurs versie identiek aan zijn broeder met twee portieren meer. Ook hier een 1.2 liter benzinemotor met 85 pk, een 1.4 met 109 pk en op dieselgebied een 1.1 CRDi met 75 pk en een 90 pk sterke 1.4 CRDi. De prijzen beginnen bij € 11.695,- voor de goedkopste benzineversie, terwijl dieselen vanaf € 14.295,- kan. Beide instappers komen dankzij hun gunstige verbruik en uitstoot in aanmerking voor 14% bijtelling en zijn vrijgesteld van wegenbelasting en BPM.

Meer informatie
Voor meer details over de uitvoeringen en motoren van de nieuwe Rio verwijzen we je graag naar ons eerder gepubliceerde artikel. En ben je benieuwd hoe de nieuwe Rio rijdt? Lees dan ook onze rij-impressie.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Kia Rio rijden kan vanaf € 15.735,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen

Autonieuws
Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen
> Artikel lezen

Kia Rio krijgt kleine facelift voor 2015

Autonieuws
Kia Rio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.