Autonieuws

Skoda MissionL Concept

Skoda MissionL: nu met kontje

Skoda is van plan tegen 2018 een jaarproductie van 1,5 miljoen auto’s te realiseren. Daarvoor zijn nieuwe en meerdere modellen nodig. Dit is de Skoda MissionL, een concept dat het zesde model van het Tsjechische merk belichaamt.

Skoda MissionL: nu met kontje

Skoda gaat als een trein en boekt het ene na het andere verkooprecord. Om dit succes te prolongeren heeft het merk zich ten doel gesteld de jaarverkoop flink te doen stijgen in de komende jaren. Het vernieuwen van de gehele modellenlijn is één van de middelen om dit te bereiken, maar ook uitbreiding daarvan. Om hiervan alvast een voorproefje te geven: Skoda laat weten de komende drie jaar iedere zes maanden een nieuw model te presenteren.

Afrondfase
De Skoda MissionL is daarin een belangrijk proefmodel en borduurt voort op de VisionD die de fabrikant afgelopen maart tijdens de Autosalon van Genève toonde. Die studie liet ons voor ’t eerst kennismaken met de nieuwe designrichting die Skoda gaat inslaan en met de MissionL wordt daarvan een concretere weergave gegeven. Skoda bevestigt zelfs dat de auto het productiestadium is genaderd, dus veel zal er niet meer aan het toekomstig design verspijkerd worden.

C-segment
In tegenstelling tot de VisionD lijkt de nieuwe studie op een vierdeurs sedan, maar dat is het niet. Net als zijn voorganger is de MissionL een vijfdeurs hatchback maar dan met een klein kontje. Afgaande op deze eerste foto’s lijkt de MissionL het formaat van een Octavia te hebben en daarmee diens mogelijke opvolger. Maar volgens een woordvoerder van het merk is de MissionL een hint naar een gewenst model tussen de Fabia en de Octavia. Het is ook meteen het laatste wat Skoda vooralsnog over de auto kwijt wil. Tijdens de officiële onthulling aan de vooravond van de IAA krijgen we meer specificaties te horen.

Redactie
Door Redactie
Skoda MissionL: nu met kontje

Mis geen belangrijk Skoda-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers