Autonieuws

Licht gefacelifte Hyundai Santa Fe

Hyundai heeft de succesvolle Santa Fe vernieuwd. Gewijzigde details van het exterieur maken de SUV stijlvoller en wat design betreft aansprekender terwijl het interieur meer luxe en comfort biedt. Verder is de uitrusting uitgebreid.

Daarmee tilt Hyundai de Santa Fe naar een hoger plan en krijgt hij een belangrijke plaats als volwassen SUV binnen het Hyundai-gamma.
 
Succesvol model
De Santa Fe maakte zijn debuut in 2000. Sindsdien zijn er meer dan vijfduizend van verkocht en staat de Hyundai onafgebroken in de topdrie van bestverkopende SUV’s in Nederland. De vernieuwing van de Santa Fe volgt kort op de geslaagde lancering van de Tucson en de facelift van de Terracan eerder deze zomer. Daarmee heeft Hyundai drie sterke spelers die het merk definitief op de kaart zetten als prominente 4x4-producent.
 
Vernieuwingen exterieur
Aan de buitekant zijn de wijzigingen misschien niet zo opvallend, ze zijn er wel. Zo is de grille nieuw en is de rand ervan gespoten in de kleur van de carrosserie. De flankbescherming is nu strakker van vorm waardoor het design iets meer klopt. De Sante Fe kreeg namelijk vaak de opmerking dat het ontwerp niet klopte. De achterbumper is nu en ook de afwerking rond de nummerplaat is veranderd. Tot slot zijn ook de achterlichtunits compleet nieuw.
 
Interieur
Het interieur is voorzien van nieuwe kleuren en het instrumentenpaneel is compleet vernieuwd. De afwerking is verbeterd en de gebruikte materialen zijn van een hoogwaardigere kwaliteit.
 
Vanaf oktober leverbaar
De Santa Fe staat in de prijslijst vanaf 26.995 euro (2.0 16V ActiveVersion 2WD). Standaard is de ActiveVersion voorzien van ABS en EBD, airbag voor bestuurder en passagier, elektrische ramen en buitenspiegels, centrale deurvergrendeling, mistlampen voor, airco, 4 speakers en dakrails. De levering start per 1 oktober.

Gerelateerde artikelen

Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai

Tuning & styling
Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai
> Artikel lezen

Hyundai Santa Fe minimaal bijgepunt

Autonieuws
Hyundai Santa Fe facelift
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai Santa Fe wordt nóg groter

Spyshots
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.